PROLJETNA PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčice
200 g svježeg sira
unutarnji dio celera ("srce")
1 mekša mrkva
1 tikvica
1 komorač
1 zrela artičoka
djevičansko maslinovo ulje iz preše

Upute za pripremanje:

Pripremite tijesto od 500 g brašna i ostavite 1 sat da se diže.
U međuvremenu operite i očistite povrće i narežite ga na pravilne i vrlo tanke rezance.
Razvaljajte tijesto na debljinu od 1.5 do 2 centimetra, , premažite umakom od rajčice. Dodajte hrpice svježeg sira, dosta maslinovog ulja i malo soli.
Pecite 20 minuta na 220°C. Pizzu izvadite iz pećnice i prekrite je narezanim povrćem dok je još vruća i dobro popaprite, te bogato začinite uljem.