ROLICE U SOJINOM UMAKU (Predjelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

Za plačinke:
dva dijela bijela brašna
jedan dio voda (jedan dio)
prstohvat soli
Za nadjev:
10 dag purećeg mesa (ili nemasne svinjetine, nemasne slanine, račići ...), narezanog na trake
žlica kukuruznog brasna (ili palente)
5 g nasjeckanih bambusovih mladica
2 tanko narezane kineske gljive (može i vrganji, bukovace, šampinjoni)
1 mali poriluk (ili mladi luk, ako poriluk smrdi)
2 žlice ulja od kikirikija (ili običnog biljnog ulja s nekoliko kapi sezamovog ulja)
Za umak:
1 žlica smeđeg šećera
prstohvat soli
pola žličice glutaminata
žličica tamnog sojinog umaka
žličica svijetlog sojinog umaka
žlica pureće juhe
pola žlice ulja od kikirikija
2 žlice rižinog vina (ili cherryja)
ulje za prženje

Upute za pripremanje:

Pripremite tekuće tijesto od brašna, vode i soli, ostavite jedan sat da odstoji. Zagrijanu željeznu tavu namažite krpicom umočenom u ulje. Ispecite tanke palačinke. Čistite tavu krpom umočenom u ulje.
U posudu (wok) ulijte ulje kikirikija i propržite jednu minutu meso pomiješano s kukuruznim brašnom, bambusovim mladicama i gljivama. Dodajte sve začine za umak i pustite da ispari. Dodajte usitnjeni poriluk i pustite da se ohladi.
Na svaku palačinku stavite nadjeva, rub presavinite prema unutra, smotajte i zatvorite vodom i brašnom.
Savitke pržite u puno ulja dok ne postanu hrskave.