MORE (Međujelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

480 g očišćenih kozica (Velebitski kanal)
800 g filea škarpine (otok Susak)
480 g motra (šćulac) (Sv. Martin, Mali Lošinj)
papar
sol
bijelo vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Kozice podijelimo na 8 jednakih dijelova, te ih batom za meso istučemo. Oblikujemo ih u formu, začinimo i lagano popržimo na maslinovom ulju. Motar (samoniklo bilje) oparimo nekoliko minuta u slanoj vodi, potom procijedimo i lagano popržimo na ulju. File škarpine podijelimo na 8 jednakih dijelova koje lagano popržimo na maslinovom ulju, s peršinom i začinima. Kozice, motar i file škarpine serviramo na tanjur, te ih prikladno dekoriramo.
Ovim jelom se je restoran Porto predstavio na manifestaciji "Vatromet okusa" održan 24. svibnja 2007. u Rijeci.