JUHA OD KUPUSA I RAČIĆA (Predjelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

120 g repova račića
1 kineski (ili obični) kupus
100 g vodenih kestenova (iz konzerve)
1 poriluk
8 dl juhe od povrća (spremne za pripremu)
sol
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Očistite povrće. Poriluku uklonite tamnozeleni dio, ocijedite kestenove i narežite ih na kockice (ako nemate kestenova, možete upotrijebiti i oguljeni slatki krumpir).
U woku (ili u posudi za kuhanje) na 2 žlice ulja zažutite nakratko (2 minute) repove račića, podlijte juhom i začinite prstohvatom soli. Dodajte kupus narezan na listiće i kestenove. Kada juha provri, smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuha dvadesetak minuta. Juhu razdijelite u zdjelice, pospite kriškama poriluka i poslužite.