KARAMELIZIRANO VOĆE (Desert)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

2 banane
2 jabuke
1 jaje
20 g brašna
40 g šećera
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Jaje mikserom umutite s brašnom u većoj posudi, dok ne dobijete homogeno i tekuće tijesto, koje ćete ostaviti da počiva.
Ogulite banane i jabuke (kojima ćete naravno ukloniti i košticu), pa ih narežite na komadiće koje ćete uroniti u posudu i okretati ih sve dok ne budu jednolično obložene tijestom.
Zažutite voće u woku (ili u tavi) na puno vrelog ulja. Čim zažute, izvadite ih šupljikavom žlicom, ocijedite ih i pustite da se prosuše na papirnatom ubrusu.
Izlijte ulje iz woka, ali ostavite ga malo, jer ćete na njemu popržiti šećer i nekoliko žlica vode.
Zagrijavajte šećer na umjerenoj vatri, povremeno miješajući, sve dok ne dobijete tamnosmeđi karamel u kojeg ćete nakratko pincetom uranjati komade prženog voća. Izvucite voće iz karamela, uronite ga nakratko u hladu vodu (ovu radnju treba napraviti direktno na stolu) i poslužite dok je vrlo hrskavo.