DUBROVAČKA MANEŠTRA (Glavno jelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
30 dag suhog svinjskog mesa
40 dag prokulica
10 dag pancete
15 dag suhog ovčjeg mesa
1 par suhih svinjskih kobasica
20 dag krumpira
10 dag tikvica
10 dag mahuna
5 režnjeva češnjaka
1 vezica peršina
2 žlice maslinova ulja
sol i papar

Upute za pripremanje:

Povrće oprati i očistiti, krumpir i tikvice oguliti i narezati na kockice. Suhu ovčetinu i svinjetinu skuhati u vodi. Kad je meso gotovo, izvaditi ga i u istoj vodi skuhati tikvice, prokulice, krumpir i mahune. U međuvremenu sitno isjeckati pancetu, češnjak i peršin. Tu smjesu u posebnoj posudi dobro izmiješati s maslinovim uljem. Kad je povrće gotovo kuhano, dodati smjesu s pancetom, zajedno s kobasicom narezanom na kolutiće. Sve zajedno kuhati daljnjih desetak minuta, dodati kuhano suho meso narezano na komadiće i skinuti s vatre.
Dubrovačka minestra ne smije biti suviše gusta.