PAŠTA ALLA NORMA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

500 g špageta
1 kg svježih rajčica
200 g ribanca
3 patlidžana
3 režnja češnjaka
2 glavice luka
peršin
maslinovo ulje
sol i papar
ribani parmezan

Upute za pripremanje:

Patlidžane narežite na ploške i stavite u slanu vodu da odstoje oko sat vremena. Pripremite umak od rajčica: Stavite u tavu grubo narezane rajčice, luk, cijeli češnjak i peršin. Začinite sa soli i lagano pirjajte dok sva tekućina ne ishlapi. Skinite sa vatre i začinite sa maslinovim uljem.
Izvadite patlidžane iz slane vode, stisnite i osušite ih, a zatim ih popržite na malo ulja u tavi. Špagete skuhajte u puno slane kipuće vode. Kad su “al dente” maknite ih iz posude sa dugačkom vilicom, ocijedite i stavite na tanjur. Pospite sa polovicom parmezana i prelijte umakom od rajčica. Dobro promiješajte, ukrasite sa lišćem od peršina i sa četiri ploške patlidžana. Svatko će si po ukusu dodati još parmezana, papra i pečenih patlidžana.