BAKALAR NA PORTUGALSKI NAČIN (Glavno jelo)

Specijalitet Portugalske kuhinje

Sastojci:

800 g omekšanog bakalara
500 g krumpira
3 luka
5 jaja
1 češanj češnjaka
peršin
prokulice pirjane na maslacu (kao prilog)
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Jaja pustite da se kuhaju 7 minuta. Bakalar operite, narežite ga na komadiće i potopite u hladnu vodu. Pustite da voda prokuha, kuhajte 10 minuta i ocijedite ga.
Krumpir skuhajte, ali vodite računa da ostane nešto tvrđi, ocijedite ga i ogulite. Jaja ogulite i narežite na kolutiće.
Fino usitnjeni češnjak i luk popirjajte na 3-4 žlice ulja.
U vatrostalnu posudu posložite jedan red krumpira, red bakalara, red luka i red jaja. Začinite solju i paprom, pa nastavite istim redoslijedom dok ne potrošite sve namirnice. Jelo začinite maslinovim uljem i zapecite ga 20 minuta na 200°C.
Poslužite uz prokulice koje ste skuhali, ocijedili, posolili i popirjali na malo maslaca.