KUSKUS S JANJETINOM (Glavno jelo)

Specijalitet Tuniske kuhinje

Sastojci:

2 šalice kuskusa
500 g janjetine
2 crvena luka, narezana
1/2 žličice šafrana
1 žlica koncentrata rajčice
200 g grožđica
8 žlica ulja
20 g maslaca
sol
papar
2 šalice vrele vode

Upute za pripremanje:

Narežite janjetinu na male komadiće. Začinite solju, paprom, šafranom i koncentratom rajčice. Prebacite u veliku posudu i dodajte luk. Pirjajte na ulju 5 minuta. Dodajte vodu, pustite da zakuha i kuhajte dok meso ne bude gotovo. Dodajte grožđice i kuhajte dok tekućina ne ishlapi. Na srednjoj vatri kuhajte kuskus 5 minuta s 2 žlice ulja, maslacem i soli. Maknite s vatre, dodajte 2 šalice vrele vode, vratite na vatru i kuhajte na niskoj temperaturi još 5 minuta. Pomiješajte kuskus s mesom.