Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT

28.-30. OŽUJKA, 2014.

Poštovani Gastronauti,


sljedeće studijsko druženje Gastronauta održati će se 28.-30. ožujka 2014. na Hvaru i Palmižani. Naši glavni domaćini biti će grad Hvar, TZ otoka Hvara, restoran Gariful na Hvaru, restoran Meneghello na Palmižani, vinarije PZ Svirče i Plenković-Zlatan otok , OPG Žuvela i Sunčani Hvar. Predviđene stručne teme su Priča o Hvarskom akvatoriju kroz specijalitete, Plavi i zeleni vrtovi Palmižane i Mediteranski finger food. Za adekvatna vina uz specijalitete će se pobrinuti i naši partneri iz vinarija Belje i PP Orahovica.

Veselimo se skorom druženju s vama,

članica uprave Kluba Gastronaut:

prof. Karin Mimica

Predviđen je sljedeći program:

28.03.2014. petak

dolazak na Hvar katamaranom koji kreće iz Splita u 14h, a u 15h stiže u grad Hvar

smještaj u hotelu Riva,

16.30 h party dobrodošlice

(uz Zanotto – Prosecco di Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Brut i Chartreuse – najstariji biljni liker na svijetu (uvoznik Vitis))

šetnja gradom i obilazak hvarskih znamenitosti u pratnji vodiča (Franjevački samostan, Arsenal, Hvarsko povijesno kazalište)

večera u Garifulu na temu Priča o Hvarskom akvatoriju kroz specijalitete Garifula

Slane srdele i marinirani inćuni uz Frankovku 2012, PP Orahovica
Salata od hobotnice uz Graševinu vrhunsku 2012, Vina Belje
Buzara od školjaka i morskih puževa uz Silvanac zeleni 2011, PP Orahovica
Riba u soli uz Silvanac zeleni Jezerac 2011, PP Orahovica
Gregada uz Merlot 2011, Vina Belje
Pašurate uz Graševinu Goldberg 2012, Vina Belje

29.03.2014. subota

9h polazak brodom prema južnoj strani Hvara

posjet vinariji obitelji Plenković - Zlatan Otok , degustacija vina Pošip, Zlatan otok, Zlatan Plavac i Crljenak uz pršut i sir s maslinama

odlazak brodom na Palmižanu, šetnja botaničkim vrtom, razgledavanje izložbi, ručak u restoranu Meneghello na temu Plavi i zeleni vrtovi Palmižane.

Neki od specijaliteta koje ćemo probati su: Bruskete s rajcicama i bosiljkom, Bruskete s rajcicama, slanim sirom, incunima i sl., Carpaccio od mola, Marinirani inčuni, Prsut od tune, Divlja sparoga, Hobotnica na salatu s motarom, Bruski ovcji svjezi sir s bosiljkom, Pulenta s blitvom, Crni rizoto ili tagliatele s dagnjama, Spageti sa salsom, Riba na zaru iz dnevnog ulova, Divlje zelje s krumpirom, Blitva s bobom, Kolac od rogaca s demom od gorkih naranca, Pana- kota s prelivom od lavande

povratak brodom u Hvar u kasne popodnevne sate

20.00 h tematski party Mediteranski finger food u Garifulu

Tijekom ručka i večere, kušati će se slijedeća vina, pjenušci i rumovi:

PP Orahovica: Graševina 2012, Silvanac zeleni 2011, Silvanac zeleni „Jezerac“ 2011, Frankovka 2012, Silvanac zeleni izborna berba 2011.

Vina Belje: Graševina 2012, Graševina vrhunska 2012, Goldberg Graševina 2012 i Merlot 2012.

PZ Svirče: Mediteran 2010. i Ivan Dolac 2008.

Vitis će is svog uvoznog asortimana ponuditi: za aperitiv pjenušce Casa Caterina , Franciacorta a za digestiv rumove Flor de Cana – Nicaragua; Matusalem – Dominikanska Republika i Flor de Cana – Nicaragua i Rhum Rhum - Guadalupe

30.03.2014. nedjelja

9h izlet autobusom po Hvaru uz posjet Starogradskom polju Agaru, koji je pod zaštitom UNESCO-a, na eko gospodarstvu OPG „Žuvela“, (razgledavanje eko gospodarstva), Hvarska marenda

posjet vinariji PZ Svirče uz degustaciju i ručak:

Piće dobrodošlice: vino Hadrian (prošek)

Teleća juha uz Bogdanušu 2012.

Teleći rižot uz Pošip 2012. i Opolo 2011.

Janjeće i teleće pečenje s krumpirima i salatom uz Plavac Svirče 2012, Plavac Mediterano 2010, Ivan Dolac 2008.

Hrustule i pašurate uz Ivan Dolac barrique 2008.

nakon ručka prijevoz autobusom u Stari Grad odakle u 17.30h kreće trajekt za Split

Organizatori zadržavaju pravo manjih izmjena programa.

Sponzori kluba Gastronaut: