Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Rovinj ovih dana ponovno postaje središte vrhunske gastronomije. Naime, 28. i 29. listopada u hotelu Lone održat će se peto izdanje Istria Gourmet Festivala. U sklopu ovogodišnje stručne konferencije sudionike očekuje bogat dvodnevni program gdje će biti predstavljeni novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije. Svi sudionici će tako imati prilike sudjelovati u atraktivnim master class i show cooking radionicama te zanimljivim edukacijama pod vodstvom vrhunskih predavača i chefova ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama.

Prvi dan konferencije, s gotovo 24 Michelinovih zvjezdica, namijenjen je ugostiteljstvu, a senzacije toga dana bit će priznati chefovi Mauro Uliassi i Roberto Cerea. Uliassi je ovogodišnji dobitnik treće Michelinove zvjezdice te vlasnik poznatog talijanskog restorana Uliassi čija se kuhinja bazira na tradiciji jadranske rivijere dok je Cerea chef legendarnog restorana Da Vittorio u Bergamu koji se kroz dugodišnju tradiciju proslavio ribljim specijalitetima, a kojeg od 2010. godine krase 3 Michelinove zvjezdice.

Drugi dan konferencije namijenjen je hotelskom sektoru te donosi pregršt stručnih predavanja uz okrugli stol na temu važnosti izvrsnog ugostiteljstva u luksuznim hotelima. Među govornicima će se, između ostalog, naći i poznati talijanski chefovi Vincenzo Candiano i Michelino Gioia. Istovremeno, za one koje žele naučiti kako koristiti izvrsno meso u kuhinji, održat će se zanimljiv specijalizirani master class posvećen mesu.

Tijekom festivala održat će se i tri gala večere, i to 28. listopada u Grand Park Hotelu, pod dirigentskom palicom chefova restorana s Michelinovim zvjezdicama. Svoje će specijalitete tako gostima servirati chefovi Enrico Bartolini, Donato Ascani, Valeria Piccini i Francesco Sposito koji će na tanjurima prezentirati svu raznolikost svjetske kuhinje. Na meniju će se tako, između ostalog, naći i dimljena sipa s mirtom, srnetina s raštikom, but od biserke punjen aromatičnim biljem te mnogi drugi specijaliteti.

Istria Gourmet Festival nastao je u suradnji turističke zajednice Istarske županije i hotelske kompanije Maistra, te uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Osnovni cilj ovog festivala je upoznavanje novih svjetskih trendova te stjecanje novih znanja i vještina, kao i razvitak enogastronomije Istre i Hrvatske. Više informacija o konferenciji i kotizacijama moguće je pronaći na službenoj web stranici.