RIBLJI FILETI S HARISOM I CRNIM MASLINAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Tuniske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
1 kg fileta bijele ribe
sol i papar
brašno
maslinovo ulje
1 narezani luk
2 usitnjena režnja češnjaka
1 šalica umaka od rajčice
1/2 žlice harise
1 lovorov list
1 šalica maslina
sok od 1 limuna
narezani peršin

Upute za pripremanje:

Riblje filete posolite i popaprite. Pobrašnite ih i pecite u tavi u vrućem ulju sa svih strana dok ne postanu zlatno-smeđe. Prebacite ribe u drugu posudu. U tavu dodajte luk i češnjak i pirjate ih nekoliko minuta. Dodajte umak od rajčice, harisu, lovorov list i pola šalice vode. Ostavite kuhati 10 minuta. Dodajte masline i riblje filete i ostavite sve nepokriveno kuhati dok riba ne omekša, a umak se zgusne. Dodajte sok od limuna. Izvadite lovorov list. Poslužite posipano peršinom.