Najveća hrvatska baza restorana i recepata

       

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT
MALI LOŠINJ, 15.-17. TRAVNJA 2015.

15.04.2015.

 - trajekt iz Valbiske (Krk) i Brestove kreće prema Cresu u 13,30h. Iz trajektnih luka na Cresu vozite prema mjestu Nerezine na Malom Lošinju .

15.00h okupljanje Gastronauta u Nerezinama, (mjesto 15 min prije Malog Lošinja) u Restoranu Televrin uz prezentaciju • Autohtone kuhinje Televerina • piće dobrodošlice - pjenušac Petrač i Rose 2013. i Karizma cuvee 2012. Petrač

16.15h Restoran Manora, Nerezine, uz temu • Jela s vlastitim ekološki uzgojenim povrćem iz svakodnevne ponude • Vrh graševina 2013, Vina Belje i Mediteran 2011., Svirče

17.15h Restoran Artatore, Artatore, • Rakova juha s lošinjskim biljem i Čokoladna torta sa smokvama • Silvanac zeleni 2013, PP Orahovica i Ivan Dolac 2008.

18.15h Restoran Marina, Mali Lošinj, • Otočka janjetina • Silvanac zeleni 2013., PP Orahovica Karizma cuvee, Petrač

Smještaj u hotel Bellevue

21.00h Tematska večera: Miomirisi i okusi Lošinja

Restoran Televrin • Rolice od oslića sa slanim srdelama marinirane u otočkom bilju sa keljom • Vrhunska graševina 2013,. Belje

Restoran Za kantuni • File orade s mentom s pjenicom od tartufa • Silvanac zeleni 2013., PP Orahovica

Konoba Silvana • Brudet od lošinjskih lignji na palenti s divljim šparogama • Pinot sivi 2013, PP Orahovica

Restoran Punta • Rumpsteak u umaku od zelenog papra s okruglicama od svježeg kravljeg sira • Vrhunski Cabernet Sauvignon 2009., Belje

Restoran Marina • Belejski žgvacet s njokima od koromača • Frankovka 2012, PP Orahovica

Konoba Bora Bar • Panna cotta s otočnim medom od kadulje • Silvanac jezerac 2011, PP Orahovica

Desert lošinjskih kapetana – prirodni sladoled od vanilije s Madagaskara i čokolade iz Dominikane s lošinjskim agrumima • Chardonnay, Vina Belje ledeno vino

 „Hrana i akustika“ dr.sc. Diana Grgurić i dr. sc. Siniša Fajt.

Glazbeni program uz večeru.

16.04.2015.

Nakon doručka, degustacija prirodnog sladoleda sa susjednog otoka (Krk, Gelati d'Oro Natura)

09.30h polazak organizirano autobusom ispred hotela Bellevue (po potrebi i iz drugih hotela)

Posjet Miomirisni otočni vrt, GASTRO ŠETNJA, Mali Lošinj

10.45h Buffet Lošinjsko jidro • Otočka janjetina iz naše kuhinje • Pošip 2013., PZ Svirče i Vrhunski Pinot crni 2012., Vina Belje

 11.30h Deveron pub • Njoki od palente u umaku od tartufa, šparoge, tagliata od tuna • Vrunski. Chardonnay 2013.,Vina Belje i Ivan Dolac 2008., PZ Svirče

 12.30h Restoran Noštromo • Riba na boci i Riba u soli s aromatiziranim maslinovim uljem • Žlahtina 2014. i Gospoja crno 2014., PZ Gospoja

13.15h Gostonica Baracuda • Plodovi lošinjskog mora • Žlahtina 2014., PZ Gospoja

 14.15h Restoran Za kantuni • Kozji feta sir s dinjom, Tuna s žara s preljevom od slanih srdela i File brancina u umaku od artičoke • Pinot sivi 2013., PP Orahovica i Karizma cuvee 2011., Petrač

Riva lošinjskih kapetana, budući muzej Apoksiomena, palača Kvarner

Organizirani prijevoz autobusom

 15.15h Konoba Silvana • Specijaliteti otočke kuhinje • Vrhunska Graševina 2013., Vina Belje i Cabernet sauvignon 2011., Petrač

16.00h Restoran Veli žal • Domaća tjestenina s žgvacetom od boškarina i ribanim ovčjim sirom • Frankovka 2012., PP Orahovica

i Restoran Diana • File dimljene tune na rukoli s dresingom od limuna, meda i maslinovog ulja
zajednička prezentacija u Velom žalu • Vrhunski chardonnay 2013., Vina Belje

Nakon ručka organiziran autobus do hotela Bellevue

Slobodno vrijeme • Ukoliko želite možete uživati u wellness tretmanima na bazi eteričnih ulja otoka, šetnji, vožnjama biciklom ....

 20.00h Tematska večera: Apoksiomenova antička kuhinja

 aperitiv • pjenušac Petrač

Restoran Artatore • Namaz od slanutka; Sušena Tuna; Punjene masline; Preljev od slanih srdela • Graševina kvalitetna 0.75, Vina Belje

Deveron pub • Hobotnica u octu • Graševina 2013., PP Orahovica

Restoran Diana • Ravioli „Diana“ (domaći ravioli punjeni divljim šparogama skutom u umaku od škampi) • Vrhunski Chardonnay 2013., Vina Belje

Restoran Noštromo • Gratinirani romb na pireu od blitve i divljeg koromača • Silvanac zeleni 2013., PP Orahovica

Buffet Lošinjsko jidro • Pirjani fazan s grožđem i ječmenom kašom, – datulje u kašici od jabuka • Merlot vrhunski 2011., Vina Belje

Restoran Veli žal • Šufigane janjeće tripice • Frankovka 2012., PP Orahovica

Restoran Marina • Domaći svježi sir sa medom i smokvinim lopticama • Silvanac jezerac 2011., PP Orahovica

 Glazbeni program uz večeru.

17.04.2015.

 09.00h okupljanje na recepciji hotela Bellevue, organiziran prijevoz autobusom

 Razgled Velog Lošinja

Posjet Edukacijskom centru o moru - Plavi svijet

Muzejsko-galerijski prostor Kula Veli Lošinj

 Šetnja do uvale Rovenska

10.30h Konoba Bora bar • Crostini i rižoto s vrganjima • Bogdanuša 2012. i Plavac 2013., PZ Svirče

11.30h Restoran Punta • Domaće casarecce sa žgvacetom od creske janjetine • Malvazija 2013. i Teran 2011., Visintin

Transfer organiziran do hotela. 
prijevoz osobnim vozilima do Aerodroma Lošinj – Ćunski, osigurano parkiralište, šetnja do maslinika 5 min

 13.00h Restoran Eki • Izlet u maslinik uz kotlić, Kolač od rogača, Keksi s lavandom, Torta od ružmarina • Silvanac zeleni i Frankovka 2012., PP Orahovica

trajekt sa Meraga (Cres) 17:30
 
A naši su članovi pisali o događaju ovako: