Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT

KOPRIVNICA I ĐURĐEVAC, 13.-15. LISTOPADA 2014.

Poštovani Gastronauti,


sljedeće studijsko druženje Gastronauta održati će se 13.-15. listopada 2014. u Koprivnici, Đurđevcima i njihovoj okolici. Naši domaćini su ugostiteljski objekti Podravska klet, Kraluš, hotel Picok i restoran Klas, naša najveća prehrambena industrija Podravka, Grad Đurđevac i Grad Koprivnica sa svojim turističkim zajednicama.

Glavni suradnici u realizaciji programa su direktor ugostiteljstva Podravke i Gastronaut Branko Takač i voditelj Kulinarstva Podravke Dražen Đurišević.

Predviđene stručne teme su Renesansna kuhinja, Kopriva i Gastronomska priča o Đurđevcu i picoku.

Za adekvatna vina uz specijalitete će se pobrinuti i naši partneri iz vinarija Belje i PP Orahovica.

Veselimo se skorom druženju s vama,

članica uprave Kluba Gastronaut:

prof. Karin Mimica

Predviđen je sljedeći program:

13.10.2014.ponedjeljak

14.00 h okupljanje u restoranu Klas, tema Kopriva, degustacija jela s koprivom i upoznavanje s proizvodnjom tjestenine s koprivom – „Zeleni obrok zdravlja“. Nakon domaćih biljnih likera, među kojima je i liker od koprive imati ćemo priliku probati biskvitnu roladu sa svježim sirom i prženim sezamom, koprivine košarice s bučinim sjemenkama, koprivničke pogačice, zelene lazanje od koprive sa šampinjonima i vrganjima, široke zelene rezance na podravski način, pileći file pržen u lješnjacima – tortice od palente i koprive, koprivnjake (čajno pecivo od koprive i lješnjaka, medenjake s koprivom), orahnjaču i makovnjaču s koprivom te koprivinu pitu s jogurtom i brusnicom.

15.30 h odlazak osobnim vozilima u Đurđevačku saharu (Đurđevačke peske)

16.30 h dolazak u Đurđevac, degustacija meda lokalne Udruge pčelara

17.00 h šetnja gradom odlazak u utvrdu stari grad gdje nas čeka „Baka“ koja prepričava legendu o Picokima, kratki koncert udruge cimbalista, degustacija kašnjaka i zeljanica, razgledavanje galerije Stari grad, odlazak u podrum udruge vinara te druženje s lokalnim vinarima i degustiranje vina podravskog vinogorja.

- smještaj u hotel

19.30 h piće dobrodošlice u hotelu Picok, Đurđevac - domaće rakije uz prge i pogačice s čvarcima

20.00 h hotel Picok, restoran Sv. Martin večera s programom na temu Priča o Đurđevcu i picokima. Meni:

Salata „Picok“

Piletina s preljevom od domaćeg vrhnja i hrena na podlozi od matovilca s bučinim uljem začinjeno domaćom prgom

♥♥♥♥

Podravska juha

Domaća juha s krumpirom,vrganjima i suhim mesom

♥♥♥♥

Som sekuline

File dravskog soma u umaku od vina na kelju i prosenoj kaši

♥♥♥♥

Srneća pisanica JATAGAN

(prvo nagrađeno Hrvatsko jelo u Milanu 1984)

(svaki gost dobiva kopiju originalnog recepta s natjecanja)

Srneći file punjen smjesom od šampinjona, luka i svinjskog mozga poslužen sa stola koji simbolizira utvrdu starog grada pisanica nabodena na jataganu

( posluživanje uz elitnu postrojbu Đuroka na čelu s kapetanom grada)

za prilog rezanci od koprive, pohane bukovače,okruglice sa šljivama

Salata s bučinim uljem

♥♥♥♥

Kukuruzna zlevanka

Zlevanka od starinske kukuruze mljevene na kamenu posljednje vodenice malog podravskog mjesta Sv. Ane

 

Za vrijeme večere nastup udruge cimbalista a poslije večere nastup tamburaškog sastava Zgubidani.

 

14.10.2014.utorak

9.30 h zajednički polazak autobusom u smjeru Koprivnice. U autobusu nagradna igra koliko poznajem Podravku i njene brendove.

- posjet Podravki, pozdrav domaćina u Kino sali, obilazak proizvodnji Vegete, Panonske pivovare i Tvornice koktela

- posjet Muzeju prehrane

14.20 h ručak i prezentacije u restoranu Štagelj, Koprivnica, show cooking 22 jela s Podravkinim proizvodima

16,30 h obilazak Vinograda Pere Cika –degustacija vina

- povratak u hotel Picok na kratko osvježenje

19.30 h odlazak iz hotela autobusom na večeru u Podravsku klet, tema Renesansna večera, Kraljevska gozba:

Doček gostiju ispred Podravske kleti s bakljama uz postrojene Koprivničke haramije i konobare u renesansnoj odori.

Uz večeru ugođaj na razglasu - renesansna glazba.

Kroz priču o renesansnim jelima vodi Kraljevski kuhar.

Jelovnik

Veprov hrbat na kosanoj masti

Pečeni hrbat mladog vepra u kosanoj masti s paštetom od divljači

♥♥♥♥

Renesansni gulaš

Gulaš od mesa divljači s mediteranskim biljem, klekovim bobicama i trgancima od pšeničnog brašna servirano u kruhu

♥♥♥♥

Kraljevski pladanj

Rolada od kopuna s đumbirom i nadjevom od kopriva u umaku od kestena

Svinjski file na maču s tikvicama začinjeno s anisom i gorušicom

Čarobni zalogajčići (jetrica omotana s mesnatom slaninom na hajdinskoj kaši s porilukom)

Špikani but jelena lopatara na kremi od koprive i palačinkom od badema

♥♥♥♥

Slatke pogače s šumskim voćem

Pogače od prosene kaše s pekmezom i plodovima od brusnice i borovnice

Sponzori kluba Gastronaut:

   

   

   

Sponzori kluba Gastronaut:

  

   

     

15.10.2014. srijeda

10.00h polazak osobnim vozilima u smjeru Hlebina

10.30h obilazak Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama te kuće Ivana Generalića

12.00h šetnja Koprivnicom uz degustaciju pive i prga u Kralušu

13.30h obilazak vinarije Pomona Koprivnica