Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT NA CRESU

15.-17. TRAVNJA, 2013.

Teme skupa: Autohtona creska jela s janjetinom, Cresko podmorje kroz Savarinovovu psihologiju hrane, Creska divljač, Creska eko janjetina u visokoj gastronomiji i Creska peka.

Organizatori: TZ Cres, Abisal s Klubom Gastronaut, restoran Santa Lucija

15. 4. 2013. ponedjeljak

15.00 h konoba Bukaleta – priča i prezentacija jela

Autohtona creska jela i janjetina:
Skuta / Fuži s maslinovim uljem i kaduljom / Pohana janjetina / Janjeća jetrica / Olita
uz vina Piquentum malvaziju 2011 i refošk 2011

16.30 h odlazak u Cres, obilazak samostana, smještaj

19.30 h restoran Santa Lucija – tema

Cresko podmorje kroz Savarinovovu filozofiju hrane,
uz creskog ribara Ferdu Matulja

Salata od rakovice sa sirovim dondolama – Malvazija 2011 Piquentum

Rumbec sa mladim lukom i kaperima – Graševina 2011 Misna vina

Carpaccio sušene orade sa motarom – Teran 2011 Piquentum

Tris iznenađenja – Prvostolnik cuvee 2011 Misna vina

Pljukanci „Old style“ - Teran 2010 Piquentum

Riba u pećnici sa raznim travama i povrćem – Pošip PZ Svirče

Panacota od mente – Traminac 2007 predikat Izborna berba slatko, Misna vina

16. 04. 2013. utorak

10.00 h odlazak u Beli uz stajanje na vidikovcima

12.00 h restoran Tramontana, Beli, priča i degustacija

Creska divljač:

Pršut od divljači na krekerima od sjemenki
Pršut od jelena u vinu s palentom i mladim lukom
Proljetna salata "Kotlić Tramuntana"
But jelena a la Bela IV na buketu od mladica broskve, šparoga i mladog krumpira
Jabuka u košuljici prelivena sirupom od nara
Sladoled od ovčje skute
uz vina Plavac PZ Svirče i Traminac 2011 predikat Ledena berba Misna vina
te rakije Igora Zlatkova iz Filozića

13.30 h odlazak u Lubenice

šetnja Lubenicama

15.30 h konoba Hibernicia

Creska peka (hobotnica, krumpir, domaći kruh…)

uz vina vinarije Zdjelarević.

17.30 h povratak u Cres, obilazak Uljare i degustacija ulja

20.00 h večera Santa Lucija

Creska eko janjetina u visokoj gastronomiji uz PZ Cres

Paški sir i ovčji udić- Rose cuvee 2011, Zdjelarević

Bistra janjeća juha: „Od glave do repa“- Opolo 2011, PZ Svirče

Fritaja sa udićem i šparogama – Plavac 2010, Pz Svirče

Tripice sa krumpirom – Cabernet Sauvignon 2011, Zdjelarević

Janjeći žvacet sa aromatičnim travama i pljukancima – Sauvignon 2012, Zdjelarević

Janjeća coradella sa palentom i slatkom pratnjom – Mediteraneo 2010, PZ Svirče

Janjeće pečenje „Mille erbe“- Ivan Dolac 2008, PZ Svirče

Kolač od smokava – Muškat 2011, Zdjelarević

17. 04. 2013. srijeda

09.30 h doručak u samostanu - namaz od kadulje, sponzor Obrt Isabel

10.30 h posjet Galeriji Solis

12.00 h pozdravni party na kuli uz Margareta kolačiće i piće – sponzor poduzeće Crepsa

- odlazak

Vinari partneri: PZ Svirče, Piquentum, Misna vina, Zdjelarević,

 

Sponzori kluba Gastronaut:

       

A naši članovi su o događaju pisali ovako: