PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT
Tisno-Murter-Skradin 06.-08. studenog 2017.
Poštovani Gastronauti,
sljedeće studijsko druženje Gastronauta održat će se 06.-08. studenog 2017. Uz nas su organizatori TZ Tisno, Općina Tisno i hotel restoran Borovnik, a suorganizatori TZ općine Murter-Kornati, Nacionalni park Kornati i Nacionalni park Krka te restorani Boba, Fešta i Krka Belvedere . Gastronomske teme s kojima ćemo se tijekom skupa upoznati su: Grahorice i more (chef Robert Marenjak, hotel Borovnik), Kornatski krš i podmorje u modernoj gastronomiji (restoran Fešta), Otočni dnevnik soli, vjetra i sunca - delicije pripremljene primjenom tradicijskih tehnika čuvanja i pripreme ribe (chef Vjeko Bašić, restoran Boba), Pivac i teletina pod pekom (restoran Krka Belvedere).
Tisno povezuje kopno i otok Murter, idealna je baza za smještaj prilikom posjeta nacionalnim parkovima Kornati i Krka te parku prirode Vransko jezero i naravno, ugostiteljima iz okolice koji nose titulu Restauranta Croatica. Naš dugogodišnji član Dane Slamić, ove godine je nakon preuređenja pretvorio hotel Borovnik u hotel s četiri zvjezdice, a glavni chef restorana hotela postao je dugogodišnji Gastronaut Robert Marenjak, koji nam je već bio domaćin u hotelu Navigare u Novigradu.
Naši pokrovitelji vinari će se pobrinuti da specijalitete koje ćemo kušati popratimo i adekvatnim kvalitetnim i vrhunskim vinima.
Veselimo se skorom druženju s Vama,
članica uprave Kluba Gastronaut:
prof. Karin Mimica Direktor TZ Tisno: Filip Henjak
Direktor hotela Borovnik: Dane Slamić
Ponedjeljak, 06. Studeni 2017. Jadrija-Tisno-Betina-Tisno
14.00 h Jadrija Olive Garden – degustacija maslina ulja Jadrija Olive Gardena sa začinskim biljem koje raste na imanju, uz Dukatove sireve Sirela Pašnjak i Mali gorski te Plavac 2016 PZ Kuna
16.00 h dolazak u hotel Borovnik, Tisno, piće dobrodošlice i smještaj u sobe
16.30 h obilazak Tisna i Betine (prezentacijski centar + muzej drvene brodogradnje)
19.30 h večera na temu Grahorica i mora, hotel Borovnik.
Aperitiv: Pjenušac Slamić
Krema od boba i inćuna / Čačin san – kupaža lokalnih sorti 2016, Slamić
Kapesanta na podlozi od orza / Rose 2015, Slamić
File jadranske ribe na posteljice od leće / Plavina 2015, Sladić
Brujet od lignje jadranske ribe leće i orza / Lasin 2015, Sladić
Ragu od sipe i boba / Babić 2013, Slamić
Kruške alla Borovnik / Shiraz 2013, Slamić
Utorak, 07. Studeni 2017. Murter-Kornati-Murter
Do 10h doručak u hotelu Borovnik za one koji tamo spavaju
10.30 h polazak broda za Kornate, cjelodnevni izet s ručkom u restoranu Fešta na Kornatima na temu:
Kornatski krš i podmorje u modernoj gastronomiji uz vina PZ Svirča
Pašteta od kozica
Pašteta od sipe
Tapenada ovogodišnjih maslina
Svježi sir sa suhom pomidorom i motarom
Brudet hobotnice kuhan na sirutki
Dimljeni rižoto od kornatske janjetine
Jadranski škampi sa njokima od slanutka
Lignje u prošeku i kadulji
Savijača od mišancije i račića
Povratak brodom u Murter.
18.30 h večera u restoranu Boba, Murter na temu Otočni dnevnik soli, vjetra i sunca - delicije pripremljene primjenom tradicijskih tehnika čuvanja i pripreme ribe
Piće dobrodošlice: Cherry brandy, San Michele, Sladić
Namaz od slanih srdela / Žlahtina ZWS 2016
Carpaccio i tartar od tune / Chardonnay ZWS / 2016
Trilja od kamena na saur / Maraština Premium 2015, Sladić
Domaći taglialoni s butargom od šampjera / Pošip de lux 2015, PZ Svirče
Brudet od tramakane pasovine kuhan na trinogama / Ivan Dolac 2010, PZ Svirče
Kolač od rogača / Muškat Brutal reserva ZWS 2009
Srijeda, 08. Studeni 2017. Slapovi Krke-odmorište Krka
10.00 h šetnja Nacionalnim parkom Slapovi Krke
13.30 h ručak u restoranu Krka Belvedere na temu Pivca i teletine pod pekom
Kruh ispod peke s drniškim pršutom, pancetom i sirom; goveđi carppaccio / Malvazija ZWS 2015
Pivac i teletina ispod peke sa pečenim krumpirom i kiselim kupusom / Plavac 2016, PZ Svirče
Čokoladna torta u kombinaciji sa Panacottom / Plavac delux – 2010, PZ Svirče
Nakon ručka je za one koji ne žure omogućen odlazak na vidikovac Kamenjak, PP Vransko Jezero
Organizatori zadržavaju pravo izmjena programa.
Domaćini će nas ugostiti s dijelom programa, a financijski, prema klupskim uvjetima, participiramo u gastronomskom programu večera u hotelu Borovnik 150,00 kn Gastronauti, 220,00 kn pratnja, ručak u restoranu Fešta Gastronauti 100,00 kn, pratnja 150,00 kn, večera u restoranu Boba 150,00 kn Gastronauti, 220,00 kn pratnja, ručak u restoranu Krka 100,00 kn Gastronauti, 150,000 kn pratnja. Participacija se plaća svakom ugostitelju pojedinačno.
Vina uz obroke sponzoriraju i prezentiraju naši partneri vinari: PZ Svirče, Zdjelarević wine selection, Vina Sladić i vina Slamić , a dio proizvoda koji će se služiti za doručak te namirnice za pripremu iz svog asortimana - Dukat.
Za smještaj preporučamo hotel Borovnik u Tisnom u kome se održava dio programa, a za Gastronaute je dogovoreno 15% popusta.
Objave sa skupa Gastronauta koje su dostupne i on-line:
Skitopisi, Darko Stipaničev: Slikopisi 1, Slikopisi 2, Slikkopisi 3
Bussinesin.hr , Marija Barić: Gastronauti-Murteru...
Total Croatia News, Paul Bradbury i Nikolina Demark: TCN 1,TNC2, Sailing the Adriatic in November, The paradox of croatian-tourism, Back to the roots, Reasons to visit Croatia, Culinary secrets of A1e, The story of bridge Murter
Kamenko MIlenković, RTV Novi Sad: Centar-sveta
HRT-Radio Split, Lemešić Dragica: Dalmacija u mom-oku
Turistička prizma, Đorđe Mihajlović: Turistička prizma – emisije 1003 (NP Koranti, TZ Tisno, Jadrija Olive Garden) , 1006 (restoran Porat), 1007 (restoran Fešta) – razni prilozi snimani s Gastronautima
Travel -Advisor.eu , Vlado Šesta: TA, Travel advisor
BHputovanja, Mevilda i Dario Novalić: Novo druženje gastronauta Tisno Murter Skradin, Gastronauti na srednjem Jadranu
Nives Matijević: FB1, FB2, FB3
Ana Rogač: B1, FB2, FB3, TZ Tisno, Večernji list, Otoci, Skitopisi