Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT
Otok Pag, 27.-29. ožujka 2018.


Teme skupa: Paška janjetina, skuta i začinske trave, Paško proljeće, Paška vina i sirevi, Lunske masline


Organizatori: Grad i TZ Pag, Grad i TZ Novalja, Abisal s klubom Gastronaut
Suorganizatori: Camping village Šimuni, Hotel, restoran i vinarija Boškinac, sirana Gligora i Wine and cheese bar Trapula

Utorak, 27. ožujak 2018.

  • 13.30 h – Paška sirana, razgled proizvodnje
  • 14.15 h – Wine & Cheese Bar Trapula grad Pagu – degustacija sireva sirane Pag uz vino Gegić, Denis Rako i Opolo, PZ Svirče

- Priča o paškim baškotinima koje proizvode časne sestre benediktinskog samostana sv. Margarite
- Šetnja gradom s vodičem, posjet Galeriji čipke, Muzeju solarstva, Zbornoj crkvi Uznesenja Marijina

  • 19.00 h – piće dobrodošlice u Camping village Šimuni, kokteli s Kotanyi začinima
  • 19.30 h – večera na temu Paške janjetine, skute i začinskih trava – chef Nikola Leko

Janjeća pašteta na brusketi na podlozi od mladog sira
uz Maraštinu Marka Sladića
Izbor otočkih sireva s baškotinom i preljevom od lunskog maslinovog ulja
uz Opolo 2016, PZ Svirče
Janjeća juha s domaćim punjenim noklicama
uz Bogdanušu 2016, PZ Svirče
Tris od domaće tjestenine janjetine, puževa i mirodija otoka Paga
uz Pošip 2016, PZ Svirče
Janjetina na pireu od boba s preljevom od majčine dušice i palentom u ovitku
uz Plavac Delux 2016, PZ Svirče
Cheesecake od skute sa sladoledom od kadulje

Srijeda, 28. ožujak 2018.

  • 10.00 h – polazak iz Šimuna za Novalju – šetnja gradom, razgledavanju Antičkog vodovoda, posjet Gradskom muzeju u Novalji

- Lunski maslinici
- ručak u Vrtovima, a ukoliko bude kiša u restoranu „Tovarnele“ u Lunu: plata Tovarnele, crni rižoto, pašticada s novaljskim makarunima
uz vina Škrlet, Florijanović i Plavac, PZ Svirče

  • 18.30 h – posjet podrumu Hotel, restoran i vinarija Boškinac uz degustaciju vina Boškinac
  • 19.30 h – večera u Boškincu na temu Paškog proljeća

Carpaccio od peškarije na želeu od mišance i kremu od bosiljka,
Gegić 2016, Boškinac
Vinogradski puževi na kremi od peršina i varijacijama divljeg koromača,
Sauvignon 2016, Boškinac
Raviol od skute s umakom od kadulje, prahom suhe ovčetine i salicornijom,
Boškinac bijeli cuvee 2015
Janjeći butić na kremi od čimulica, ukiseljeno mlado povrće i mladi bodulski krumpir,
Plavac Reserva 2010, PZ Svirče
Paška jabuka – Prošek Boškinac


Četvrtak, 29. ožujak 2018.

  • 11.00 h posjet sirani Gligora uz degustaciju afirmiranih, međunarodno nagrađenih sireva (afirmirani su sirevi koji u završnoj fazi zrenja odležavaju u kominama od vina, od maraske i od masline). Vino: Plavina, Sladić

Organizatori zadržavaju pravo izmjena programa.