U organizaciji TZ grada Krka i Gastronauta, 4. i 5. travnja 2018. je u hotelu Valamar Koralj u gradu Krku je održana dvodnevna radionica za voditelje restorana, kuhare i konobare.
Niz stručnih predavanje, konzultacija i vježbi u praksi održalo se prema sljedećem programu:
Srijeda, 04.04.2018. hotel Koralj
Za voditelje restorana:
12.00 Pripreme za sezonu
Siniša Križanec
- put do uspješnog ugostitelja - organiziranost, taktičnost, iskrenost i poštenje, pozitivan stav
- kako izgraditi dobar, ali i lojalan tim u ugostiteljstvu
- socijalni, društveni, politički, tradicijski momenti, specifična vještina ugostitelja
- upravljanje
- marketing
- putovi do profita
Igor Bezjak, odvjetnik, Sklapanje i otkaz ugovora o radu
- Konzultacije
- 16.00 Kokteli s Cobalt vodkom, Corners ginom i Kotanyi začinima (čili niti, ružine latice, klekove bobe, crveni papar, zvjezdasti anis) - edukacija i degustacija za voditelje i konobare
Četvrtak, 05.04.2018. hotel Koralj
10.00 Posluživanje – teorija i praksa prof. Nikolina Marčelja Petrc, za konobare
- stvaranje odnosa s gostom, kako odobrovoljiti gosta, kako mu ponuditi, hod i stav konobara, rad s konobarima…. – nakon predavanja, praktični rad i konzultacije s konobarima za vrijeme predstavljanja novih tehnologija za voditelje i kuhare
10.30 Predstavljanje novih tehnologija –Luka Perman, Tamara Rakovac za voditelje restorana i kuhare
11.15 Zbrinjavanje industrijskog otpada iz kuhinje, Ponikve Eko
11.30 – 16.30 Kreativna jela s lokalnim namirnicama, vježbe kuhanja i vizualno atraktivnog serviranja, predstavljanja Damir Perman, Dino Knežević – za kuhare
11.45 – Vinske regije, kreiranje vinske karte, slaganje jela i vina, razlikovanje vinskih sorti (malvazija, graševina, žlahtina, chardonnay, plavac, cabernet sauvignon) – predavanje Saša Zec, Vinolog - za voditelje restorana i kuhare
12.30 – Vježbe prezentacije jela i vina (uz degustaciju jela iz kulinarske radionice)
16.30 h Načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije Siniša Križanec
Zahvaljujemo na pomoći u realizaciji pojedinih radionica tvrtkama: Kotanyi, Nimco, Electrolux, Etan, Vege & dobro, Ponikve Eko, Vinolog i Pavlomir, a posebno na gostoprimstvu profesionalnom i sjajnom osoblju hotela Valamar Koralj u čijim su prostorima radionice održane.