Nakon prvog dijela edukacije održane 11. veljače 2019. na temu kadrovske i pravne pripreme za sezonu, drugi dio edukativne radionice u organizaciji TZ otoka Krka, svih lokanih TZ-a i Gastronauta će se održati 03.-04.04.2019. u hotelu Malin u Malinskoj. Edukacija je namijenjena voditeljima restorana, kuharima i konobarima te će se dio nje paralelno održavati u više prostora hotela (sala za predavanja, blagovaona i kuhinja).
03.04.2019.
- 13.30 h Za konobare i barmene: Kokteli s okusom Krka
- 14.30 h Za svih: Načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije - Siniša Križanec
- 15.00 h Za voditelje: Upravljanje i marketing - Siniša Križanec
- 15.00 h Za konobare: Posluživanje, prof. Nikolina Marčelja - stvaranje odnosa s gostom, kako odobrovoljiti gosta, kako mu ponuditi, hod i stav konobara, rad s konobarima... – nakon predavanja, praktični rad i konzultacije s konobarima
- 16.15 h Za voditelje i konobare: Vinske regije, kreiranje vinske karte, slaganje jela i vina – predavanje, degustacija i opisivanje najpoznatijih hrvatskih sorti, vježbe dekantiranja - Damir Zrno
- 17.00 h Degustacije
- 18.00 h Sorte Kvarnera – žlahtina, sansigot (sušćan), trojšćina - Ivica Dobrinčić
- od 18.30 h Individualna savjetovanja s predavačima
04.04.2019.
- 09.00 h za voditelje i kuhare: Gospodarenje kuhinjskim otpadom - Ponikve Krk
- 09.30 h za voditelje i kuhare: Predstavljanje novih tehnologija - Electrolux professional inovacijski centar, Aura steril, Alpeks
- 10.15 h za voditelje, kuhare i konobare: Zdrava gastronomija u turizmu - predavanje i savjetovanje s nutricionistom u smjeru prilagodbe ponude osobama s različitim potrebama – biciklisti i drugi sportaši, modne redukcijske dijete, prilagodba ponude za druge zdravstvene dijete (dijabetičare, srčane bolesnike, osteroporoza, laktoza free, gluten free jela), ponuda za vegane, vegetarijance, makrobiotičare – mag. nutr. Diana Gluhak Spajić
- 11.30-16.30 h za kuhare - ponijeti sanitarnu knjižicu i kuharsku uniformu: Suos Vide tehnika - kuhanje u vakumu; Sporo pečenje na niskim temperaturama; Kuhanje na pari; Kuhanje na temu Okusi proljeća na otoku Krku; savjetovanje vezano uz pripremu jela s naglaskom na autohtone namirnice, dekoracija, prezentacija jela – Dragan Visković; deserti sa čokoladom Saša Bešlić.
- 11.30 h za voditelje restorana: Sastanak sudionika manifestacije Krk food fest: Okusi proljeća i Okusi jeseni - Karin Mimica
- od 12.00 h Slaganje jela i vina - teorija i praksa; degustacije
Ugostiteljski objekti otoka Krka se mogu prijaviti za sudjelovanje do 26.03.2019. na gastronaut@gastronaut.hr s napomenom za koje radionice (za voditelje, konobare i kuhare) prijavljuju koliko osoba.
Organizatori zadržavaju pravo manjih izmjena programa.
Na pomoći u realizaciji edukacija i radionica, unaprijed zahvaljujemo: hotelu Malin; Alpeks – invetar; Agrolaguna – vina; Belcolade - čokolada; Cute Color; Dobro – suhomesnati proizvodi; OPG Mirjenko Mrakovčić – sirevi, maslinovo ulje, smokve i janjetina; Riba Dražin; NimCro – votka i gin za koktele; Osječko-baranjska županija – vina; PZ Svirče - vina; PZ Gospoja – vina; Vinarija Pavlomir; Vinarija Šipun; Electrolux professional; Aura steril – čišćenje ozonom i UVC tehnologijom; Ponikve – gospodarenje kuhinjskim otpadom.