Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Ove nedjelje, 11.kolovoza,  na fažanskoj rivi, u prvim večernjim satima, održat će se drugi semestar 18. Škole soljenja sardela. U zadnjim danima travnja, točno 105 polaznika, od 5 do 85 godina, svladavalo je osnovna znanja oko tradicionalnog ribarskog soljenja. Mentori su im bili fažanski ribari i osnivač ove Škole, u suradnji s TZ Fažana, pulski novinar i pisac, Budimir Žižović. Sad svi polaznici donose svoje usoljene sardele na ogled. Posebna komisija ocijenit će radove i proglasiti najuspješnije polaznike. Na ovoj popularnoj fešti, tradicija je da brojni gosti, domaći i inozemni, pojedu sve što polaznici donesu, a i puno više od toga, jer i ugostitelji s ponudom prate manifestaciju.

Turistička zajednica Fažane, koja je pokrenula Malu ribarsku akademiju, toga dana, pod zajedničkim nazivom Ča ribari znaju, organizira i cijeli niz edukativnih i zabavnih programa, koji se zasnivaju na ribarskoj tradiciji Fažane.