PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT
Zagreb, 21. studenog 2019.
Poštovani Gastronauti,
sljedeće studijsko druženje Gastronauta održat će se 21. studenog 2019. u Centru za usavršavanje destilatera i barmena Nimco i u ambijentalnom restoranu bosanske kuhinje Sofra Green Gold.
Nimco je tvrtka Gastronuta Nikole Serdara koji od 1983. proizvodi jaka alkoholna pića za desetak svjetskih tržišta, a među njegovim zaštićenim robnim markama su: JULISCHKA, Dalmatino, Krauter-PELIN, Istra Bitter, PEPITO, 5 Corners GIN, COBALT...
Sofra je ambijentalni restoran bosanske kuhinje koji već tri godine nosi titulu i jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana. Gastronautima se uz okuse Orijenta s ručkom sprema sljubiti i zvukove sevdaha te pokrete trbušnog plesa.
Vjerujemo da će i ovo druženje biti stručno i veselo te Vas srdačno pozdravljam,
Voditeljica Kluba Gastronaut:
Karin Mimica
Program:
11.30 h Okupljanje i piće dobrodošlice na lokaciji Nimco
- Obilazak proizvodnje, podruma
- Obilazak destilerije – prezentacija proizvodnje personaliziranog GIN-a
- Majstor od Stilla - škola za usavršavanje barmena i destilatera gdje će za goste biti prezentacija i servirani kokteli
13.30 h Odlazak na ručak u Sofru
14.00 h Sofra Green Gold, tema: Bosanska kuhinja i sevdah
Meni – revija Bosanskih specijaliteta:
Aperitiv – Rose 2018., PZ Svirče
Sirnica - mali zvrkovi sa sirom, jajima i vrhnjem – Bogdanuša 2018., PZ Svirče
Begova čorba - čorba s piletinom i povrćem u kojoj dominira bamija – Malvazija Gran Cru 2018., Marijan Arman
Klepe - domaća tjestenina punjena junetinom zapečena u tepsiju u umaku od češnjaka i vrhnja - Pošip 2018., Pz Svirče
Bosanski lonac - kuhano jelo od junetine, teletine i janjetine sa povrćem – Chardonnay 2018., Marijan Arman
Japrak- male sarmice od junećeg mesa zamotane u raštici – Plavac rezerva 2014., Pz Svirče
Tufahija - kuhana jabuka s orasima i šlagom – Muškat bijeli 2018., Marijan Arman
Uz bosanske specijalitete uživati ćemo u vinima naših partnera vinara.
Organizatori zadržavaju pravo manjih izmjena programa.
Domaćini i sponzori će nas ugostiti s dijelom programa, a financijski, prema klupskim uvjetima, participiramo domaćinima ručka u Sofri sa 160,00 kn Gastronauti, a 200,00 kn pratnja. Plaćanje je individualno, na kasi u restoranu Sofra. Molimo vas da što prije, a do 19.11.2019. potvrdite svoj dolazak na gastronaut@gastronaut.hr ili Marini Selak na tel. 098459091 s posebnom napomenom ako ne sudjelujete u svim dijelovima programa.
Za Gastronaute koji žele prespavati u Zagrebu, popust od gotovo 40% je u svom hotelu Puntijar ponudio naš član Zlatko Puntijar. Također, za 22.-23.11.2019. predlažemo nastavak ugodnog i korisnog u struci – posjet najvećem vinskom festivalu - VinoCOM koji se u organizaciji prof. Ivan Dropuljić održava u hotelu Esplanade.
Sponzori Kluba Gastronaut: