Gastronaut edukacije i radionice za ugostitelje otoka Krka
Njivice, hotel Jadran, 10.03.2020.
U cilju što bolje pripreme za sezonu, u organizaciji TZ otoka Krka, svih lokanih TZ-a i Gastronauta održati će se edukativne radionice za voditelje restorana i kuhare 10. 03.2020. u hotelu Jadran u Njivicama. Dio radionica će se paralelno održavati u sali za sastanke i u blagovaonici hotela.
Za voditelje restorana:
9.30 h - Sklapanje i raskid ugovora o radu te drugi pravni savjeti, odvjetnik Igor Bezjak
10.15 h – Putovi do profita; upravljanje: put do uspješnog ugostitelja - socijalni, društveni, politički, tradicijski momenti, specifična vještina ugostitelja organiziranost, taktičnost, vjerodostojnost, pozitivan stav, krizni manangement; kako izgraditi dobar, ali i lojalan tim u ugostiteljstvu; kako motivirati djelatnike na kvalitetu; marketing - Siniša Križanec
11.45 h – Inovacije i noviteti u ugostiteljstvu – Poslovni sustavi za ugostiteljstvo (Ivan Vokić, Remaris); Bio razgradiva ambalaža, tanjuri sa specijalnim zaštitama, nove tehnike bojanja tanjura (Svjetlana Martić, Zip trgovina).
12.15 h – Brend Krk Food Fest - pripreme za manifestaciju Krk Food Fest - Okusi proljeća, zajednički marketing, sastanak sa sudionicima – Karin Mimica
12.45 h – trendovi u ugostiteljstvu; marketing gastronomije i ugostiteljstva s naglaskom na specifičnosti otoka Krka; gastronomski aduti otoka Krka – Karin Mimica, Siniša Križanec, Roman Špoljar, proizvođači s otoka Krka
13.30 h - Načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije - Siniša Križanec
14.00 h - Kreiranje vinske karte, čuvanje i serviranje vina, autohtone sorte s posebnim naglaskom na žlahtinu, najzastupljenije sorte, raspoznavanje sorti (vina sponzoriraju naši partneri); slaganje hrane i vina; opis vina – Siniša Križanec
- uz degustacije – pjenušac s otoka Krka, krčki pršut, vina sorte žlahtina, graševina, pinot sivi, chardonnay, traminac, merlot i cabernet sauvignon.
od 15.30 h – Individualne konzultacije (molimo radi kreiranja satnica najaviti do 6. ožujka s kojim predavačem/ima želite konzultacije).
Za konobare:
9.30 h – Teorija i praktične vježbe, radionicu vodi Roman Špoljar
- komunikacija s gostima; usluživanje; bonton; što konobar mora znati; konobar kao ambasador ugostiteljskog objekta, ali i destinacije; prezentacija jela i pića s naglaskom na gastronomske i enološke adute otoka Krka, alergeni, porijeklo namirnica; prehrambene navike gostiju po nacionalnostima, prehrambene navike po religijskom uvjerenju (Halal, Košer, Hindu….), rješavanje „nezgoda“; specifični i nesvakidašnji gosti.
12.45 h – trendovi u ugostiteljstvu; marketing gastronomije i ugostiteljstva s naglaskom na specifičnosti otoka Krka; gastronomski aduti otoka Krka – Karin Mimica, Siniša Križanec, Roman Špoljar, proizvođači s otoka Krka
13.30 h - Načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije - Siniša Križanec
14.00 h - Kreiranje vinske karte, čuvanje i serviranje vina, autohtone sorte s posebnim naglaskom na žlahtinu, najzastupljenije sorte, raspoznavanje sorti (vina sponzoriraju naši partneri); slaganje hrane i vina; opis vina – Siniša Križanec
- uz degustacije – pjenušac s otoka Krka, krčki pršut, vina sorte žlahtina, graševina, pinot sivi, chardonnay, traminac, merlot i cabernet sauvignon.
od 15.30 h – Individualne konzultacije (molimo radi kreiranja satnica najaviti do 6. ožujka s kojim predavačem/ima želite konzultacije).
Organizatori zadržavaju pravo manjih promjena programa i satnice.
Za radionice se možete prijaviti do 05. ožujka 2020. na e-mail gastronaut@gastronaut.hr s napomenom da li se prijavljujete na radionice za konobare ili za voditelje restorana.
Za pomoć u održavanju radionica se unaprijed zahvaljujemo Hotel and Camp Resort Njivice, hotel Jadran, Kući krčkog pršuta, PZ Gospoja i Erdutski vinogradi.