PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT
u Rogoznici 30.-31. Ožujka 2017.
Teme skupa: Japanske tehnike pripreme jadranskih namirnica, Autohtona jela Rogoznice, Tradicija ribarstva u Rogoznici
Organizatori: Abisal s Klubom Gastronaut, TZ Rogoznice, Marina Frapa, restoran Atrium
Četvrtak, 30.03.2017.
17.00h Piće i kanapei dobrodošlice u Zmajovoj špilji, 12 m pod morem.
- pašteta od guščje jetre, jadranske kozice, hladni ramsteak na rukoli, Galbani mozzarela i gorgonzola uz Pjenušac Grasecco Zdjelarević i Vrhunsku graševinu 2016. Kutjevo
- Šetnja kroz marinu do jezera Zmajevo oko.
- priprema i degustacija jela u Sushi baru u kojem caruje kuhar Lorenzo Mariano Abbarda, specijaliziran za japansku kuhinju:
više vrsta sushi rola, sashimi, Teppannyaki show s ribama i rakovima iz Jadranskog mora. uz Žlahtinu 2016. Zdjelarević i Kutjevački Rose 2016.
Glavna jela će se pripremati na hot-tables (vrućim stolovima u središtu svakog stola) u restoranu Ancora:
Hot table – live:
• janjeći kotleti u marinadi od ružmarina
• svinjski filet
• razno povrće – Pošip delux 2015. PZ Svirče i Merlot barrique 2013. Brzica
Nastavak druženja u Zmajevoj špilji uz sireve, čokoladnu kreaciju sa orašastim plodovima i mrvicama čilija te sireve Brie President i Ribanac kockice Sirela. – Ivan Dolac 2010. PZ Svirče i Graševina Turković, 2015. Kutjevo
Petak, 31.03.2017.
Doručak u Marini Frapa za one koji su tamo smješteni.
9.30 h Šetnja do stare rogozničke rive i ukrcaj na brod. Plovidba pored poluotoka Gradina gdje se nalazi Svetište Gospe od Kapelice na putu do svjetionika Mulo. U blizini svjetionika bi se bacile ribarske mreže i ulovljenu ribu bi nam posada broda pripremila (vjerojatno 'pofrigala') odmah na brodu. Plovidba do Punte Planka s crkvicom Sv. Ivana Trogirskog nakon čega ćemo se ponovno vratiti na rogozničku staru rivu.
Degustacija Dukatovih sireva uz Malvaziju 2015. Zdjelarević, De gotho graševinu 2015. Kutjevo, Chardonnay 2015. Brzica, Rose 2015. Zdjelarević, Plavac 2015. Zdjelarević.
14.00 h ručak u restoranu Atrium, Rogoznica, tema: Autohtona jela rogozničkog kraja
Meni: Maximo Brut, pjenušac Kutjevo
Pašteta od ugora sa kruhom od sipe uz Bogdanušu 2015. PZ Svirče
Ječam sa sušenim rajčicama, tikvicama i škampima uz Plavac 2015. PZ Svirče
Duet tune i sabljarke sa rogozničkom mišancom uz Babić 2013. Zdjelarević
Paradižot s kozjim mlijeko uz De gotho pinot crni 2012. Kutjevo