PORDENONE, SPILIMBERGO, UDINE
21. Studenog 2014.
Organizatori: Abisal s Klubom Gastronaut i Electrolux professional food service
PROGRAM:
Zdravi doručak u autobusu: Dukat Smoothie.
Za osvježenje tijekom vožnje, predstavnici Podravke su pripremili vodu Studena i grickalice Kviki.
Tijekom vožnje autobusom degustirati ćemo višestruko nagrađene proizvode Darne, Rovinj – Pelinkovac i Amaro.
oko 12:00 h dolazak u Pordenone, Italija u Electrolux Excellence centar - Cenatu inovacija
Uz foccaciu s kojom će nas domaćini dočekati, predstavnici Dukata će ponuditi svoje sireve: President Svježi kravlji sir, Mozzarela Galbani i President mladi Kajmak.
Prezentacija opreme tijekom koje će nam članovi Electrolux Chef’s Academije demonstrirati pripremu:
- foccacia- klasični talijanski kruh u neprijanjajućim tacnama
- priprema krem juhe od povrća koristeći kvalitetne ručne profesionalne miksere i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje Dukat
- kuhanje u vakumu i održavanje hrane u vakumu (povrće i kozice)
- produžetka životnog vjeka namirnice uz zadržavanje nutritivnih svojstava
- tandoor koncept- priprema indijske hrane (veliki ražnjići) u pećnici
- oplemenjivanje jela dimom u parno- konvekcijskoj pećnici
- kuhanje preko noći Low Temperature Cooking
- pressure braising pan, kuhanje pod pritiskom u hermatičkom kiperu
Tijekom ručka će predstavnici vinarije Legovina prezentirati svoja vina Malvaziju 2013, Chardonnay 2013, Cabernet franc 2009. i Muškat žuti vrhunsko vino 2013.
Uz ručak će biti ponuđeno maslinovo ulje Ol Istria i Ol Dalmatia s kojim će se jela i pripripremati te Aceto balsamico proizvođača Zvijezda.
oko 15:00 h odlazak u srednjevjekovni gradiću Spilimbergo i posjet školi mozaika
oko 16:30 h posjet Udinama – vrijeme za šetnju, šoping ili kavu...
18.30 h odlazak za Hrvatsku