Program druženja članova Kluba Gastronaut
05. - 08. svibnja 2011.
Tema skupa: Lastovo - gastronomska destinacija
Podteme skupa: Samoniklo jestivo bilje; Specijaliteti sa morskih stijena i hridi; Mariniranje ribe lastovskog akvatorija; Brudeti i popare; Otočne grahorice
Organizatori: Udruga Lastovo, TZ Lastovo, Abisal s Klubom Gastronaut i Udruga hrvatskih restoratera
1. DAN 05.05.2011. (četvrtak)
14.00 h – Polazak katamarana iz Splita prema Lastovu
17.00 h - Dolazak katamaranom u trajektnu luku Ubli. Prijevoz autobusom do Pasadura i smještanje u privatnom smještaju.
20.00 h - Večera u konobi Malo lago na temu
Koromač i more uz vina Vinskog vrha.
2. DAN 06.05.2011. (petak)
10,00 h – Polazak brodom iz Pasadura za Zaklopaticu. Razgled Kručice.
13.00 h – Ručak u restoranu Augusta Insula.
Tema ručka: otočne grahorice (slanutak, pojak, bob), maneštre, riblje varijacije (fažol, slanutak s lignjama, sipama i slično tome...) uz vina lastovskih vinara Jurica i Šarić
15.30 h – Polazak broda za Pasadur
18.00 h – Polazak autobusa iz Pasadura u Lastovo.
• Večera u konobi Bačvara u Lastovu. Večera s naglaskom na otočne marinade uz vina PZ Svirča
23.30 h – Polazak autobusom iz Lastova za Pasadur.
3. DAN 07.05.2011. (subota)
10,00 h – Polazak autobusom iz Pasadura za Lastovo.
10.30 h – Razgled Lastova. Program.
11.30 h – Polazak autobusom iz Lastova za Skrivenu luku. Branje motra.
13.00 h – Ručak u restoranu Porto Rosso. Aperitivi (domaće rakijice i likeri od aromatičnih trava) – Tema ručka: brodeti i popare na lastovski način uz vina PZ Lastova.
16,00 h – Polazak autobusom iz Skrivene luke za Lastovo.
17.00 h - Okrugli stol: Lastovo - gastronomska destinacija
19.30 h – Večera u restoranu Amfora.
Tema – Šparoge i žuteji (mali gofi) uz vina PZ Kune.
Zabavni program.
22,30 –24.00 h - Polazak autobusom iz Lastova za Pasadur.
4. DAN 08.05.2011. (nedjelja)
06.30 h – Polazak autobusom iz Pasadura za Ubli.
07.00 h – Polazak katamaranom za Split.
12.00 h – Polazak autobusom iz Pasadura za Ubli.
13.00 h – Polazak trajektom za Split.