Dana 10. veljače, godine gospodnje 2005., upoznali smo se s mogućnostima zdravstvenog turizma u Termama sa prirodno toplim izvorima. Za večeru smo se kušali tradicionalna jela Topuskog i pili vina Mladina.
Na trpezi je služeno:
Kuhana šunka, domaće kobasice
Domaći sir i vrhnje
Prežgana juva
Cicvara
Gljive u vrhnju
Pečena guska i makaruni
Punjeni svinjski odrezak
Prisiljeno zelje
Kordunaški paprikaš
Bazlamača
Dana 11. veljače, godine gospodnje 2005., upoznali smo se sa tradicijom sakupljanja meda kao i blagodatima koje su apsolutno nezamjenjive u prehrambenom i zdravstvenom pogledu. Lagano smo ručali u restoranu Top Terme u Topuskom uz vina Majetića i Jambrovića, a za večerom na temu meda pili smo vina Badela 1862.
Na trpezi je služeno:
File od dimljene pastrve s umakom od naranče i meda
Salata od jabuka i plavog sira na mješanoj salati s medom i limunom
Goveđi file mariniran u senfu i medu s umakom od starog octa
Pileći ragu s rižom od cvjetnog praha
Pureći file punjen špinatom u korici od krušnih mrvica, poslužen s pitom od tikvica
Pečena marinirana svinjska rebra poslužena s pečenim povrćem
Medaljoni od šunke s medom
Carpaccio od ananasa s preljevom od kivija i meda
Kava s domaćim medenjacima