Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Dana 10. veljače, godine gospodnje 2005., upoznali smo se s mogućnostima zdravstvenog turizma u Termama sa prirodno toplim izvorima. Za večeru smo se kušali tradicionalna jela Topuskog i pili vina Mladina.

Na trpezi je služeno:

Kuhana šunka, domaće kobasice
Domaći sir i vrhnje
Prežgana juva

Cicvara

Gljive u vrhnju
Pečena guska i makaruni

Punjeni svinjski odrezak
Prisiljeno zelje

Kordunaški paprikaš

Bazlamača

 

Dana 11. veljače, godine gospodnje 2005., upoznali smo se sa tradicijom sakupljanja meda kao i blagodatima koje su apsolutno nezamjenjive u prehrambenom i zdravstvenom pogledu. Lagano smo ručali u restoranu  Top Terme u Topuskom uz vina Majetića i Jambrovića, a za večerom  na temu meda pili smo  vina Badela 1862.

Na trpezi je služeno:

File od dimljene pastrve s umakom od naranče i meda
Salata od jabuka i plavog sira na  mješanoj salati s medom i limunom
Goveđi file mariniran u senfu i medu s umakom od starog octa
Pileći ragu s rižom od cvjetnog praha
Pureći file punjen špinatom u korici od krušnih mrvica, poslužen s pitom od tikvica
Pečena marinirana svinjska rebra poslužena s pečenim povrćem
Medaljoni od šunke s medom
Carpaccio od ananasa s preljevom od kivija i meda
Kava s domaćim medenjacima