Freedom je luksuzni motorni brod s pet zvjezdica. Sagrađen je 2019. g., dugačak je 49 m, a širok 8,5 m.
U 18 luksuzno opremljenih kabina, može primiti 40-ak gostiju, a o njima brine 8 članova posade.
Na brodu možete uživati i u vrhunskoj gastronomiji, jacuzzu, bazenu i nizu rekvizita za zabavu na moru. Ukoliko s broda trebate raditi, WiFi mreža je stabilna.
Kako je investicijom i konceptom poslovanja primarno bio namijenjen tržištima visoke platežne moći, koja su ove godine u problemima oko uvjeta za putovanja, cijene su trenutačno prilagođene domaćem tržištu i regiji.
U cilju približavanja bližim tržištima, turističke novinare iz Hrvatske i susjednih zemalja su na 4-dnevno krstarenje u lipnju pozvali Vlado Šestan, urednik portala Travel Advisor i Ivan Rakuljić vlasnik jahte Freedom.
Prekrasna priroda, otočne vale i luke, dobro društvo, luksuzan brod na kome radi i talentirani mladi chef Ivan Rogulj, ostali su svima u sjajnom sjećanju.
Marija Vukelić koja nam je tijekom lipanjske plovidbe organizirala pjenušave doručke, dosjetila se kako osmisliti za sljedeću pred i po sezonu s Freedom-om vinsku turu na kojoj bi se tijekom plovidbe i u lukama degustirala najbolja vina i sidrilo blizu otočnih vinarija.
Probna tura kreće već ove jeseni i u ponudi je po promotivnoj cijeni.
Od 23.-27.10.2021. putnici Freedoma će moći će uživati u kombinaciji kruzinga, delicija chef-a Ivana Rogulja, vrhunskih vina i gostovanja vinara te posjeta otočnim vinogradima i vinarijama.
Evo predviđenog programa, a ako vas zainteresira predlažemo da požurite s rezervacijom, jer Freedom ima svega 18 kabina.
Luxury Terroir Wine & Dine Freedom (Hedonist) Yacht Tour
Rezervirajte 23.10. – 27.10.2021. i uživajte na jahti Freedom
Pet dana eno gastro užitaka s upoznavanjem vina, terroira, vinarija i vinara za otprilike 24-30 osoba (12-15 kabina)!
Upoznajte Freedom Luxury Yacht
- https://juliofrangenfoto.com/2021/06/02/upoznajte–skrivene–cari–jadrana–na–luksuznoj–jahtifreedom/
- https://juliofrangenfoto.com/2021/08/07/pjenusavi–dorucak–na–moru–na–krstarenjuluksuznom–jahtom–freedom/
-
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=756888277730458&set=a.4221418561277395
Plan putovanja
1. dan: subota, 23.10. – Split, večera
- ukrcaj na jahtu od 16h, šetnja Splitom prema želji do 19h
Večera u 19h – Zaboravljena Dalmacija
Vinska večera na jahti, degustacija, sljubljivanje hrane i vina uz edukaciju koju vodi prof. Marija Vukelić. Večeru priprema chef de cuisine jahte – Ivan Rogulj. Predstavljaju se manje poznate sorte srednje Dalmacije uz 4 slijeda (debit, zlatarica, babić, trnjak) uz nazočnost vinara.
2. dan: nedjelja, 24.10. – Vis, ručak & večera
-
9h – doručak
-
11h sparkling marenda na jahti – pjenušac i zalogaj: uvod u viško vinogorje, povijest vina na otoku – by Marija Vukelić
-
13h – šetnja Vis, posjet muzeju Vis
-
14h – ručak na otoku u vinariji Lipanović s degustacijom vina (Titov tunel)
-
17h obilazak busom do vinograda/upoznavanje terroira i poznatih položaja otoka vina (Tihobraće, Dračevo Polje, Milna …), šetnja vinogradima
-
19h – večera na jahti: priprema Chef de cuisine jahte Ivan Rogulj
-
4 slijeda – sljubljeni zalogaji
-
na jahtu u goste dolaze vinari (Senjanović, Vislander) sa svojim vinima (gosti mogu kupiti kušana vina od vinara)
3. dan: ponedjeljak, 25.10. – Korčula, ručak/večera
-
9h – doručak
-
11h – sparkling marenda na jahti: lokalni pjenušac od sorte cetinka Pjer (vina Bačić) – uvod u vinogorje Korčule by Marija Vukelić
-
13h – posjet gradu Korčuli s vodičem (TZ)
-
14h – ručak na otoku s degustacijom vina i vinarima /Lumbarda ili Korčula, TBD/grk, pošip, rukatac, plavac mali
-
17h – bus: obilazak po vinogradima – priča o terroiru (Lumbajsko poje/Čara/Smokvica)
-
19h – večera na jahti: priprema Chef de cuisine jahte uz gostujuće vinare
-
4 slijeda (uključena vina/vinarije Krajančić, Bačić, Cebalo, Popić, Toreta i dr. – sorte i vina pošip, grk, cetinka, plavac mali, prošek) – gosti mogu kupiti neka od kušanih vina od vinara na jahti
4. dan: utorak, 26.10. – Jelsa, Hvar, ručak/večera
-
9h – doručak
-
11h – sparkling marenda na jahti: pjenušac od bogdanuše Danica (Carić) – uvodna priča/povijest o vinogorju Hvara by Marija Vukelić
-
13h – šetnja Jelsa, posjet muzeju Jelsa
-
14h – ručak na otoku, konoba – prezentacija 2-3 vinara s otoka (Tomić, HH, Ventus)
-
17h – bus: obilazak po vinogradu – priča o terroiru (Ivan Dolac) & šetnja po vinogradima (kušanje prča, TBD)
-
19h – večera na brodu: priprema Chef de Cuisine uz gostujuće vinare
-
4 slijeda po dva vina: Pavičić, Carić, Luviji, PZ Svirče (bijela vina, cuvéei, crna vina, slatko)
-
gosti mogu kupiti vina od vinara
-
čokolatini by Gamulin Chocolates
5. dan: 27.10. – povratak u Split
- 8-9h: doručak
- izlazak iz kabina do 9h
- 10h – sparkling bye bye
- Završna priča o drugim vinogorjima Dalmacije: uz čašu pjenušca najava krstarenja za 2022. koja će uključivati Pelješac i Brač/Šoltu (predsezona-posezona)
- 11h – iskrcaj u Splitu
Luxury Terroir Wine & Dine Hedonist Freedom Tour
Cijene po osobi
- potpalublje: 5000kn x pax (8 kabina)
- paluba: 5500 x pax (9 kabina)
- gornja paluba: 6000 x pax (3 kabine)
U cijenu su uključeni doručak, ručak, večera, izleti i posjeti muzejima ili vinarijama.
- 4 x noćenje u twin/double kabini na CRUISE YACHT FREEDOM (supreme kategorija) za 1 osobu
- Lučke pristojbe, troškovi goriva i posade
- Besplatni Wi-Fi
- Voditeljica putovanja
- Klima 24 sata dnevno, jacuzzi/bazen na jahti
- U kabini se nalaze: TV SAT, sef, internet, kupaonica, sušilo za kosu, interni radio/bluetooth sistem, SOS dugme, interni telefon za komunikaciju između kabina i bara
U cijenu nije uključeno:
- Boravišna pristojba (25 € po osobi)
- Konzumacija pića na brodu
- Napojnice za posadu
- Trošak prijevoza do/od broda/ parking za automobil
Rezervacije:
Predbilježbe/rezervacije uz akontaciju 1.000kn najkasnije do 13.10.2021.
Dodatne info:
- Marija Vukelić: 098 277301
- kapetan Ivan Rakuljić: 091 891 7848, ivanrakuljic@yahoo.com
Partner putovanja: Savjetnik za putovanja – Travel Advisor