Edukativne radionice za ugostitelje grada Supetra na temu "Otključavanje okusa Brača"
Organizator: Turistička zajednica grada Supetra u suradnji s Klubom Gastronaut.
Supetar, hotel „Osam“, 23. i 24. ožujka 2022. g.
SRIJEDA 23.03.2022.
11.00 h - prof. Karin Mimica (Abisal - Gastronaut):
- Gastronomija u turizmu;
- Trendovi u gastronomiji;
- Promocija destinacije i Supetarskih restorana kroz projekt Otključavanje okusa Brača;
- Definiranje konkretnih promotivnih aktivnosti restorana i destinacije.
Zajednički ručak svih sudionika.
13.30 h - Damir Zrno, sommelier
- Vinske regije i podregije Hrvatske; vinogorja podregije Srednja i južna Dalmacija
- Kreiranje vinske karte;
- Slaganje jela i vina s naglaskom na lokalne sorte:
- Čuvanje i temperiranje vina;
- Prezentacija, degustacija i opisivanje vina:
- Vježbe dekantiranja.
ČETVRTAK 24.03.2022.
10.00h – 11.00h: Marina Selak, sommelierka za maslinova ulja:
- Prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih mirisnih i okusnih svojstva maslinovih ulja;
- Čimbenici koji utječu na karakteristike maslinovih ulja;
- Rukovanje i čuvanje maslinovih ulja u ugostiteljskom objektu;
- Pravila i postupak kušanja maslinovog ulja;
- Tehnika uparivanja maslinovih ulja s bračkim jelima, s naglaskom na dominantnu sortu oblicu i autohtonu bračku sortu buharicu.
11.30h – 12.30h: Marina Selak, sommelierka za maslinova ulja, vođena degustacija maslinovih ulja.
Zahvaljujemo parterima koji su radinice podržali sa svojim proizvodima - vinarijama Stina (Pjenušac Godiment, Pošip Stina, Stina Plavac mali Majstor, Stina Vugava), Senjković (Špoža Rose, Bosso Plavac mali) Erdutski vinogradi (Graševina, Merlot) i PZ Vrbnik (Vrbnička žlahtina) te proizvođačima malasinovih ulja: PZ Postira (Oblica, Levatinka), Brachia (Buharica) i OPG Dario Cinić (Buža).
direktor TZ grada Supetra: voditeljica projekta:
Ivan Cvitanić Karin Mimica, Gastronaut