Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Uz najpoznatije turističke destinacije Češke - Prag i Karlove vare, ove godine je turističkog Oskara Zlatnu jabuku, koji dodjeljuje FIJET dobio Český Krumlov, grad - kruna Južne Bohemije. 
Bogata povijesna ostavština Češkog Krumlova, ponovo je zasjala obnovljena sredstvima Europske Unije te je postao jedna od najljepših destinacija za zaljubljene i romantičare. Cijeli odiše renesansnim šarmom, a u živućoj bajci aktivno sudjeluju i turisti kojima je omogućeno sudjelovanje na renesansnim večerama, u renesansnoj odjeći, uz renesansne specijalitete poslužene na renesansne načine, uz pratnju renesansnih orkestara i zabavljača.

Antonio Bonelli, Italija (sjedi); Jim Thompson, SAD; Karin Mimica
Tako su primjerice tijekom višednevnog sastanka Borda direktora FIJET-a, u hotelu Ruže, na renesansnoj večeri  bili posluženi sirevi i grožđe, pečenke od divljaći sa povrćem okružene češkim okruglicama, tople slastice...
Odrezak od vepra s okruglicama od kruha i od krumpira
U gradu je i umjetnički atelje Seidel u kome se možete ovjekovječiti na crno bijelim slikama stare tehnike snimanja, posjetiti muzej torturemarionetabajki ili se izgubiti u labirintu rcala
Ponad grada, iznad Vltave stoji najveći dvorac u centralnoj Evropi – renesansno-barokno zdanje Zámecké Divadlo, s ogromnom plesnom salom rukom oslikanom motivima plemićkih karnevala i najočuvanijem baroknim kazalištem na svijetu. 
Nedaleko Českog Krumlova, nalazi se povijesno selo Holašovice koje je također uvršteno u UNESCOv popis mjesta svjetske baštine te prekrasan dvorac Hluboka na Vltavi. To je inače kraj poznat i po zdravstvenom turizmu, a u Hluboku u RRC (Relaxing and Regeneration Centre) dolaze i gosti - pacijenti iz cijelog svijeta na paket tretmane mršavljenja, plastične kirurgije, oporavka ili jednostavno wellnesa. U njegovoj blizini nalazi se restoran Lovecká chata hotela Park koji je i na listi najboljih Čeških restorana. Kuhari u njemu razigrano kombiniraju najbolje iz svoga kraja, pa su tako našoj delegaciji omogućili gastronomsko iskustvo vrijedno ciljanog dolaska koje može biti motiv za put od nekoliko stotina kilometara.
Češka ima dugu tradiciju pive, u Bohemiju su je donijeli Kelti još i prije dolaska Germana i Slavena. Jedna od svjetski poznatih pivskih perjanica je Budwiser, oko čije je proizvodnje Budweiser Budvar Brewery (Budějovický Budvar) sagrađen interaktivan muzej pive koji 3D filmovima i efektima, "propadanjem" u pivske podrume i simulacijama pomicanja tla pod nogama nalikuje sudjelovanju u Gardaland avanturama za odrasle. Pivovaru prate i sporovi oko intelektualnog vlasništva s istoimenom proizvodnjom u Americi. Naime, Češki Budweiser je originalan i stariji, ali su Amerikanci prvi zaštitili ime kao intelektualno vlasništvo u Americi i nekim drugim zemljama.
Pivovara se nalazi u Českim Budějovicama, adminstrativnom sjedište Južne Bohemije koje obiluju autohtonim češkim restoranima. U njima će vas ponuditi praškom šunkom, juhama s rezancima palačinka,haluškama (jelo od izmiješanog kupusa, tjestenine i pancete), gulašima malo manje ljutim nego mađarskima, raznim okruglicama, pečenjima i kobasicama, buncekima koji se često peku na ražnju skupa s pilićima, divljači iz bohemijskih šuma i patkama i pastrvama sa Vltave. Ne dajte se zbuniti ako vam ponude jelo Kuřecí řízek, radi se o pilećem odresku
I naravno, nemojte zaboraviti početi i završiti obrok čuvenim biljnim likerom Becherovka