Domjenak i degustacije na Botelu Marina, 03. listopada 2024. nakon 29. dodjele plaketa Restaurant Croatica i promocije knjige "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2024/25"
Muzička pratnja: Klapa Volosko
Aperitivi i likeri: DARNA: Pelinkovac; Teranino; Liker od bazge; Liker od kave
Vinari: MATIĆ, PAVLOMIR, PZ SVIRČE, VISINTIN, SIROTIĆ, Drago distribucija.
Podrška vinarima: All4wine
Proizvođači i distributeri hrane:
BACCALLA DELLA MAMA Milena - 4 vrste namaza od bakalara;
BUDRIN - Drniški pršut, buđola i drniška panceta;
ČERVAR - ekstra djevičanska maslinova ulja;
DOBRO - pršut, kulen, razne salame, buđola, pečenica;
FRANKULIN - grobnički kravlji sir
KALI - smokvenjak, aceto od smokava, namaz od maruna i pekmez od smokve;
KOTANYI - začini;
KOMARIJA - ekstra djevičanska maslinova ulja;
KUMPARIČKA - svježi kozji sir;
LATUS - mozzarella, svježa skuta, Veli Jože, Latufino, sir u papru;
LUKIN - pršut i sušena pečenica;
MAGRIŽ - krčki ovčji sir, Zeleni bodul;
METRO - veleprodaja za ugostitelje;
OPG STOJKOVIĆ - Kuća baranjskog kulena - Baranjski kulen;
SOLANA NIN - Ninski cvijet soli, Ninski cvijet soli s limunom, Ninski cvijet soli sa sušenim kaparima, Morska sol s dalmatinskim začinima, Morska sol sa začinskim biljem;
VESNA LOBORIKA - Kozlić, Pegula, Rici, Karig, Kravlji sir s ljutom paprikom,Kravlji sir sa zelenim paprom, Vesnin kravlji sir.
Meni koji je Riječka gastronomska poslovna luka restoran Marina pripremila s proizvodima naših partnera:
PREDJELA
Canapei s namazima od bakalara - BACCALLA DELLA MAMA - Bakalar na bijelo, Bakalar s tartufima, Bakalar s maslinama i Bakalar s paprikom
Suhomesnati zalogaji - DOBRO - pršut, kulen, slanina, rolana panceta, salame Milano, Napoli i Slavonska
Drniški pršut, buđola i drniška panceta – BUDRIN
Pršut i sušena pečenica – LUKIN
Baranjski kulen - OPG STOJKOVIĆ
Mediteranski quiche – kozice, svježi sir METRO
Tart od poriluka i pancete - DOBRO
IZBOR SIREVA
Istarska kravlja skuta uz namaz od maruna – LATUS, KALI
Istarska kravlja skuta uz grožđice i maslinovo ulje Buža ili Leccino – LATUS, KOMARIJA
Mozzarella uz blend maslinovo ulje i svježi bosiljak – LATUS, ČERVAR
Mozzarella uz confit od rajčice – LATUS
Krčki polutvrdi ovčji sir uz smokvenjak – MAGRIŽ, KALI
Krčki polutvrdi ovčji sir uz krekere s ružmarinom, MAGRIŽ
Istarski svježi kozji sir uz slatki kruh sa suhim voćem - KUMPARIČKA
Istarski svježi kozji sir uz komadiće saće - KUMPARIČKA
Grobnički kravlji sir uz pekmez od smokve, orahe i neslane bademe – FRANKULIN,METRO
Sir Kozlić uz pekmez od smokve i ružmarin – VESNA LOBORIKA, KALI
Tvrdi sir od kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka Pegula uz smokvenjak - VESNA LOBORIKA, KALI
Ekstra tvrdi kravlji sir Rici uz balzamni ocat od smokve - VESNA LOBORIKA, KALI
Ekstra tvrdi kravlji sir Karig uz Istarsku bjelicu ili Frantoio – VESNA LOBORIKA, KOMARIJA
Istarski tvrdi kravlji sir Veli Jože uz pekmez od smokve – LATUS, KALI
Polutvrdi kravlji sir s tartufom Latufino - LATUS
Polutvrdi krčki ovčji sir prekriven ružmarinom Zeleni bodul - MAGRIŽ
Kravlji sir s ljutom paprikom – VESNA LOBORIKA
Kravlji sir sa zelenim paprom – VESNA LOBORIKA
Sir u papru - LATUS
GLAVNA JELA
Pljukanci od pršuta i kadulje - DOBRO
Gulaš od divljači s njokima -METRO
Lax kare punjen vrganjima - METRO
Tagliatelle s plodovima mora - METRO
DESERTI
Mousse od tamne čokolade i maslinovog ulja Istarska bjelica - KOMARIJA
Kolač od sira s preljevom od limuna - METRO
Tart od čokolade - METRO
Zahvaljujemo se na pomoći u organizaciji događanja Hrvatskoj turističkoj zajednici, Primorsko-goranskoj županiji, Turističkoj zajednici primorsko-goranske županije, Turističkoj zajednici grada Rijeke, Udruzi hrvatskih restoratera i Botelu Marina te našim partnerima koji su na domjenku prezentirali svoje proizvode.
Na podršci svim projektima Gastronauta zahvaljujemo i Electrolux Professional.