Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Tijekom protekle dvije godine, Daruvarski ugostitelji – 6-i elementi, implementirali su u svoje ponude delicije na teme: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše i Daruvarske parove.

Ove godine, ponuda je obogaćena i pićima na bazi ginka – jednog od simbola grada Daruvara te jelima s lokalnim lješnjacima i sirevima. Nova jela su objedinjena u temi Gurmanske čarolije za kosti i zglobove. Kako bi jela doprinijela bržem oporavku osoba koje dolaze u Daruvar na rehabilitaciju koštano-zglobnog sustava, recepture su kreirane u suradnji s nutricionistima.

U Daruvaru možete danas primjerice probati: Skutu s medom i lješnjacima; Rolice od skute i šunke, sireve s medom i lješnjacima; Krem juhu od špinata s topljenim sirom i lješnjacima; Grilani kuhani sir i škripavac; Suvidirana pileća prsa u krosti od prženih lješnjaka uz krumpir kuhan s ginkom;  Pureću rolicu punjena šunkom i sirom; Svinjski lungić punjen kremom od prženih lješnjaka i svježim sirom u demi glase umaku s ginkom; Gulaš s knedlama od lješnjaka; St. Patrick palačinke s ginkom; Kolače od lješnjaka... U ponudi su i brojne druge delicije koje doprinose bržem i ugodnom oporavku gostiju koji su u Daruvarske toplice došli na rehabilitaciju ili jednostavno brinu o svome zdravlju.

Pod jelovnikom Daruvarski parovi, 6-i elementi sljubljuju jela s namirnicama iz okolice Daruvara s točno određenim craft pivama Peti element te Staročeško ili pak s daruvarskim vinima te prirodnom limunadom, cijeđenim sokovima i domaćim jogurtom. BBQ rebarca se tako nude uz Staročeško pivo; Gulaš od divljači i dizane knedle na pari uz tamno pivo „Stout”, a Svježi šaran pohani u pivskom tijestu s 5th ELEMENT IPA nefiltrirano, Burek od sastojaka koje proizvode lokalni dobavljači nudi se s domaćim jogurtom. a Tačkrle s pekmezom od šljiva sljubljene su s Pelinkovcem ginko.

Daruvar je dom dva stabla ginka koja su među najstarijima na svijetu. Ginkgo biloba poboljšava cirkulaciju i doprinosi zdravlju mozga, a čaj od ginka i Pelinkovac ginko koji je lokalni proizvođač Wise grus osmislio za svoj grad, našli su mjesta u svim restoranima.

Projekt 6-i elementi provodi Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima i daruvarskim ugostiteljima iz objekata:  Black&White, Queen, Little Italy Pub; Orijent; Srce; Taverna i Terasa.

Na edukaciji ugostitelja su uz voditeljicu projekta Karin Mimicu, ove godine radili mag nutr. Diana Gluhak Spajić, chef Dragan Visković i certificirana kušačica sireva i autorica stručnih tekstova o sirevima Marina Selak.

Znanje stečeno na radionicama, pretočeno je u ponudu daruvarskih restorana  u kojoj svatko može uživati i paralelno kvalitetno hraniti svoje kosti i zglobove.

Naziv projekta 6-i elementi, inspiriran je činjenicom da je Daruvar grad kojim vlada element vode, poznat po svojim termalnim izvorima koji su implementirani u zdravstveni turizam, dom je jednog od najstarijih ginka na svijetu,  grad je vrhunskih vina i craft piva, a sve navedeno u svojoj ponudi objedinjuju  daruvarski ugostitelji – 6-i elementi.

Rezultate 3. faze projekta, predstavili su 05. studenog 2024. direktorica Turističke zajednica Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković, voditeljica Karin Mimica (Abisal, Gastronaut) te daruvarski 6-i elementi, vlasnici, voditelji i kuhari restorana Queen, Little Italy Pub, Terasa, Taverna, Srce, Orijent i Black & White.

U projekt 6-i elementi, ukomponirani su i proizvodi lokalnih proizvođača:  destilerije Wise Grus, Pivovare Daruvar, Pčelarstva Daruvar, OPG Jareš;  Sirane Biogal, Vinarije Daruvar i Ribnjačarstva Končanica.

 

Pogledajte što nude daruvarski ugostitelji - 6-i elementi:

 

Fast Food BLACK & WHITE _MENU 6-I ELEMENTI


Za jačanje imuniteta
Fitness salata s piletinom i agrumima – matovilac, rukola, zelena salata, baby špinat, sezonsko voće i agrumi, domaći dressing, balsamico umak i tostirani lješnjaci - preporučamo je i za sportaše



Okrepljujući wok - wok sa svinjskim fileom, čilijem, đumbirom i svježim gljivama uz dodatak tanke tjestenine, limete, soja sosa i tostiranih lješnjaka



Za sportaše:
Sportilja - tortilja, piletina sa žara, cherry rajčica, kukuruz, paprika, rikola, tostirani lješnjaci s domaćim dressingom

 

Gurmanske čarolije za kosti i zglobove:

Khachapuri sa tri sloja sira



Daruvarski parovi:
Black smash burger s grilanim kuhanim sirom uz Staročeško pivo



Ginko

St. Patrick palačinke s ginkom


 

Black & White nudi niz kreativnih street food jela. Lješnjaci koji doprinose njihovim nutritivnim vrijednostima i okusima su s vlastitih stabala.

 

 

Kavana QUEEN _ MENU 6-I ELEMENTI

Za sportaše:
Salata od piletine i gljiva (šampinjoni i vrganji, feta sir)


Jela koja jačaju imunitet:
Pileći wok s povrćem, đumbirom i čilijem i uz njega preporučamo Sauvignon Badel 1862 d.d. Vinarija Daruvar

Gurmanske čarolije za kosti i zglobove

Rolice od skute i šunke, sirevi s medom i lješnjacima

 

Grilani škripavac s pečenim paprikama

 

Kolač od lješnjaka i malina 

 

Daruvarski parovi:
Gulaš od divljači iz daruvarskih šuma uz knedle s lješnjacima te predlažemo 5th ELEMENT IIPA, jako ale pivo.


 

  Ginko za bolju cirkulaciju i pamćenje

Čaj od ginka

Pelinkovac ginko

Restoran je poznat i po roštilju te mesnim platama.

 

 

Restoran LITTLE ITALY PUB _ MENU 6-I ELEMENTI

Za sportaše:
Juneći carpaccio

 

Toplo hladna salata od bifteka

 

Biftek za sportaše u umaku od 4 vrste gljiva, riža, salata od rukole, cherry rajčica, grana padana i sjemenki


  

Gurmanske čarolije za kosti i zglobove

Skuta s medom i lješnjacima

 

File lososa iz krušne peći s krumpirima i povrćem

 

Čokoladni sufle s lješnjacima i sladoledom

 Daruvarski parovi:
BBQ rebarca i Staročeško pivo

 

 

Ginko za koncentraciju i pamćenje

Čaj od ginka

Pelinkovac ginko

Restoran je inače poznat po steak-ovima, biftecima, pizzama i sjajnoj atmosferi u kojoj dolaze uživati i gosti iz drugih destinacija.

 

 

Restoran TERASA _ MENU 6-I ELEMENTI

Za sportaše

Wok - okoštani pileći batak i zabatak s povrćem (bambus, kupus, poriluk, klice, paprika, luk, crna gljiva) uz cijeđeni sok od naranče

Gurmanske čarolije za kosti i zglobove

Grilani kuhani sir na posteljici od rikole, matovilca i zelene salate, začinjeno s tostiranim lješnjacima uz marmeladu od marelice; ginko čaj s medom i limunom


Daruvarski parovi:

Okoštani pileći batak – zabatak, umak od kopra, knedle dizane na pari, salata od svježeg kupusa uz 5th Element pivo Aba Pivovare Daruvar

Tradicionalna jela češke kuhinje
Gulaš od divljači, dizane knedle na pari, salata od cikle uz tamno pivo Stout, 5th Element linija Pivovare Daruvar
Desert: Tačkrle s pekmezom od šljiva uz Pelinkovac ginko Wise Grus

 

 


Ginko - za bolju cirkulaciju i pamćenje

Čaj od ginka

Pelinkovac ginko

 

 

 

Restoran SRCE _ MENU 6-I ELEMENTI

 

Za jačanje imuniteta
Ljuti fiš paprikaš s tjesteninom

 

 

Gurmanske čarolije za kosti i zglobove

Šaran paniran u bučinim sjemenkama i grah salata



Pureća rolica punjena šunkom i sirom s grilanim povrćem

 

 

Daruvarski parovi
Pijani šaran s ribnjaka Končanica uz kojeg predlažemo 5th ELEMENT IIPA nefiltrirano pivo


 

Svježi šaran pohani u pivskom tijestu sa sportskom salatom sa sjemenkama ili krumpir salatom ili grah salatom uz koje predlažemo 5th ELEMENT IIPA nefiltrirano pivo



Za sportaše uz jela s grilla i pohana
Sportska salata sa sjemenkama


 

  Ginko za bolju cirkulaciju i pamćenje

Čaj od ginka

Pelinkovac ginko

 

Restoran je poznat po svježoj slatkovodnoj ribi s Ribnjaka Končanica i gablecima.

 

Restoran TAVERNA _ MENU 6-I ELEMENTI


Za sportaše posebno preporučamo:
Krem juha od brokule s tostiranim kruhom od cjelovitih žitarica
Punjeni ramstek sa žara (sa špinatom i gljivama); rižoto sa špinatom; zelena salata s maslinovim uljem i orašastim plodovima
 

 

 

 

 

Gurmanske čarolije za kosti i zglobove

Meni 1
Krem juha od špinata s topljenim sirom i lješnjacima
Suvidirana pileća prsa u krosti od prženih lješnjaka, zapečena brokula s kiselim vrhnjem, krumpir kuhan s ginkom, salata radič
Čokoladni kolač s karamel umakom i cramblom od lješnjaka


 

Meni 2

Krem juha od buče sa sladoledom od kiselog vrhnja i tostiranim bučinim sjemenkama.
Svinjski lungić punjen kremom od prženih lješnjaka i svježim sirom u demi glase umaku s ginkom, dizane knedle na pari, zelena salata s kruškom i orasima.
Kolač od lješnjaka s umakom od šumskog voća



 

Daruvarski parovi:
Zapečeni krumpir s dimljenim sirom
Pečena svinjska rebaraca u umaku od meda i senfa; grilano zrnje kukuruza s aromatiziranim začinima i limunom; zelena salata s tostiranim kruhom i preljevom od majoneze i parmezana
Uz ovo jelo predlažemo 5th ELEMENT ABA, American blond pivo.

 

 

 

Ginko - za bolju cirkulaciju i pamćenje

Čaj od ginka

Pelinkovac ginko

 

 

Zdravljak ORIJENT _ MENU 6-I ELEMENTI

 

Jelo koje jača imunitet:
Domaći jogurt s medom od lipe



Daruvarski parovi:
Burek od sastojaka koje proizvode lokalni dobavljači s domaćim jogurtom.
Baklava od daruvarskih oraha i domaća limunada




Gurmanske čarolije za kosti i zglobove
Cheesecake s domaćim sirom

 

Ginko za bolju cirkulaciju i pamćenje

Čaj od ginka  

Zdravljak je poznat po burecima i jogurtu iz vlastite proizvodnje.

 

Projekt 6-i elementi, prate i proizvođači koji su ujedno i partneri: Pivovara Daruvar, Badel 1862 d.d. - Vinarija Daruvar, Destilierija Wise Grus, Pčelarstvo Daruvar, Sirana Biogal, Ribnjačarstvo Končanica i OPG Jareš te Daruvarske toplice.

Autori fotografija jela: Predrag Uskoković i Saša Selihar.

Video: Saša Selihar