Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Ugostitelji Grada Obrovca i Općine Gračac udružili su snage u projektu „Delicije između 7 rijeka i 2 mora“, koji ima za cilj jačanje gastronomskog imagea njihove destinacije, smještene između Like i Dalmacije, na području Južnog Velebita.


Nakon ankete provedene među ugostiteljima o gastronomskim potencijalima destinacije te analize mogućih gastronomskih brendova u odnosu na susjedne destinacije, uslijedila je edukativna radionica na teme trendova u gastronomiji i ugostiteljstvom te načina izgradnje gastronomskih brendova. Radionica i razrada projekta, povjerena je prof. Karin Mimici, autorici i voditeljici brojnih uspješnih gastronomskih brendova destinacija.


Na sastanku održanom u hotelu Kanjon Zrmanje 12. studenog ove godine, okupilo se 10-ak ugostitelja, odlučnih da namirnicama s južnog Velebita te starim načinima priprave hrane kroz ugostiteljsku ponudu doprinesu percepciji ljepote i okusa svoga kraja. Objediniti će ih u projektu "Delicije između 7 rijeka i 2 mora".


Uz kozletinu, janjetinu i jaretinu koji su sastavni dio njihove gastronomske povijesti i sadašnjosti kraja, Villa Dijana, Gračac je primjerice odlučila u svojoj ponudi posebno naglasiti velebitske vrganje i tartufe; hotel Kanjon Zrmanja, Obrovac puževe i basu, restoran Duje pulistre i tuke, a restoran Dalmacija, Gornji Karin svoje umake počinje kreirati s velebitskim travama.


U daljnjem planu projekta su edukacije, kreiranje zajedničkog menija destinacije Južnog Velebita te marketinške prezentacije.  

Projekt je pokrenula Turistička zajednica grada Obrovca u suradnji s poduzećem Abisal, Klub Gastronaut, uz podršku Grada Obrovca, Općine Gračac, Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske turističke zajednice. Projekt je sufinanciran iz Potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa Turističke zajednice Zadarske županije.