Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U petak, 21. ožujka će se održati kušanje mladih paških sireva u prekrasnom ambijentu Kneževog dvora u Pagu.

Manifestaciju organizira Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga u suradnji s Turističkom zajednicom grada Paga, restoranom Boškinac, restoranom Na Katine i Srednjom školom Bartula Kašića iz Paga.

Svi posjetitelji će imati priliku osim premijernog kušanja mladih sireva sudjelovati i na masterclassu kojeg će održati chef Matija Bregeš iz Boškinca i sudionica ovogodišnjeg Masterchefa Iva Novosel, a za temu će imati Paški sir. Također je organizirano i mini natjecanje učenika Srednje škole Bartula Kašića. Kroz kreativne recepte s paškim sirom i skutom, mladi kulinarski talenti pokazat će svoje vještine te demonstrirati inovativne načine korištenja ovog cijenjenog otočnog proizvoda. Cilj natjecanja nije samo promocija lokalnih namirnica, već i motivacija novih generacija da nastave njegovati bogatu tradiciju proizvodnje paškog sira.