Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Turistička zajednica grada Biograda je prošle godine  u suradnji s Gastronautima  i biogradskim ugostiteljima pokrenula projekt gastronomskog brendiranja grada Biograda.


Iz bogate biogradske gastronomske tradicije, kao  teme su izabrane: Školjke kunjke, Jela s prošekom te  Kraljevska jela u kraljevskom gradu.
Ugostitelji su ih počeli naglašavati u ponudi, a brojni mediji u njima našli inspiracije za gastronomsko - turističke reportaže.  


Rad na gastronomskim brendovima i dizanju kvalitete usluge i ponude se nastavlja, a prve ovogodišnje zajedničke aktivnosti su edukativne radionice su održane krajem ožujka i početkom travnja 2025.


U Crvenoj luci, biogradski ugostitelji su se educirali i konzultirali o aktualnim i novim trendovima u gastronomiji i ugostiteljstvu; prilagodbi ponude osobama sa posebnim zdravstvenim i orijentacijskim potrebama te o svijetu sireva i vina.


Za kraj dvodnevnog strukovno - edukativnog druženja, organizirana je degustacija Biogradskih kobasica - novog aduta u gastronomskoj ponudi koji ljutinom asocira na ljutu povijest s mađarima, a prošekom kao začinom kobasice se uklapa u biogradsku tradiciju upotrebe prošeka u kulinarstvu. Ugostitelji u suradnji s mesarom Lukinom sudjeluju u definiranju recepture koja će najbolje asocirati na njihov grad.


Biograd je u posljednjih godinu dana,  sinergijom djelatnika u ugostiteljstvu i turizmu zauzeo još jače mjesto na gastronomskim kartama. Isticanje gastronomskih aduta, doprinijelo je prevagi kod brojnih gastronoma pri izboru destinacije na kojoj se žele opustiti i uživati u gastronomskim posebnostima.


Više o gastronomiji Biograda možete pročitati na: Discover Biograd. i Gastronaut.hr, a fizički možete posjetiti restorane koji su cijelu godinu otvoreni ili se tijekom travnja otvaraju:BarbaBeštekRiva, Marina Kornati, Arkada, Crvena lukaCarpymore, Daniela, Europa, Casa Vecchia i Kampanel .