Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Uskrs je vrijeme obiteljskog okupljanja i uživanja u ukusnim blagdanskim jelima. Od sočne šunke, preko mladog luka i kuhanih jaja, do slasnih kolača – ukusni zalogaj još su ukusniji s vinom koje uz njih paše.

Svake godine uoči Uskrsa, u potrazi smo za najukusnijim jelima koji bi bila dio našeg svečanog blagdanskog menija.
Biti zadužen za pripremu jela ne znači uvijek pola dana provesti u kuhinji, ponekad je dovoljno par jednostavnih, ali originalnih recepata za oduševiti vaše ukućane.
Posebnu pažnju posvetite i izgledu blagdanskog stola, ukrasite ga sezonskim cvijećem, a salvete i stolnjaci neka budu veselih boja i uzoraka.

Za početak guštanja u delicijama s vašom obitelji, predlažemo vrhunske pjenušce Valomet Brut  PZ Vrbnika, Brut 1288 Pavlomir, koji će vam dodatno otvoriti apetit.

 

Iz naše baze recepata preporučamo od toplih predjela Raviole sa šparogama uz vino Sauvignon blanc Juričić, Zlatnu Žlahtinu PZ Vrbnik uz Jaja Casino koje je vrlo jednostavno za pripremiti i lijepo izgledaju te od mesnih jela izdvajamo Šunku pečenu u tijestu uz vino Chardonnay Juričić.

Za glavno jelo od mesnih jela izdvajamo Janjetinu sa začinskim biljem uz vino Graševina K55, Biftek i pljukanci s tartufima uz vino Kadarka K55, Krčke šurlice z žvacetom od janjčića uz vino Žlahtina Pavlomir.

Punjene teleće rolice, Pureću roladu u sezamu s umakom od naranče uz Malvaziju Juričić, Svinjski lungić u ovitku od pistacija s batatom na kremi od graška, Pačja prsa s mlincima, Nadjeveni svitak i Aromatični but.

Za one koji ipak ne mogi izdržati bez ribe preporučamo Salatu od sipe , Rižot od školjki uz Malvaziju Juričić, Punjene lignje s crvenim radićem uz Zlatnu Žlahtinu PZ Vrbnik ili Punjeni šaran uz Graševinu K55.

Neki od kolača koji se tradicionalno pripremaju za Uskrs su Pinca, Orehnjača i Makovnjača.

Ukoliko se ipak odlučite za nešto drugačiji slatki završetak toplo preporučamo Millefoglie uz osvježavajuću kupažu Angelica K55.

Kako pripremiti Blagdanski kruh, možete proučiti na ovom linku.

Trenutačno je na Gastronaut portalu dostupno preko 2000 recepata, a pretražiti ih možete upisom sastojaka s kojim želite kuhati u pretraživač na vrhu ove stranice.

Želimo Vam Uskrs prožet mirom i toplinom,

Gastronaut web tim