Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Grad Krk ponovno poziva na otkrivanje najboljih otočnih okusa

Grad Krk ovog proljeća ponovno postaje središte autentičnih otočnih gastronomskih doživljaja! U novom izdanju promotivne gastronomske kampanje Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka, ugostitelji grada Krka su pripremili posebne jelovnike i jela temeljena na domaćim sastojcima, lokalnom znanju i bogatoj tradiciji otoka i grada Krka.

Ova inicijativa posebno dobiva na značaju uoči 2026. godine kada će Kvarner ponosno nositi titulu Europske regije gastronomije. Time se potvrđuje kvaliteta, autentičnost i održivost naše gastronomske ponude, a projekt Travel to Taste Krk savršeno se uklapa u promociju kvarnerskog eno-gastronomskog identiteta, ističući lokalne proizvode, znanje i nasljeđe.

Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, od 1. svibnja sve do kraja lipnja, u dvanaest ugostiteljskih objekata grada Krka imat ćete priliku uživati u posebno kreiranim jelovnicima koji povezuju tradiciju s modernim pristupima kuhinji. Svako jelo nastalo je od pomno biranih lokalnih sastojaka, od janjetine, domaćih sireva i pršuta, do svježih plodova mora i otočnih biljaka.

Travel to Taste Krk nije samo poziv na kušanje delicija već prilika da bolje upoznate priče i ljude iza namirnica koje su postale sinonim za otok Krk. Jer u suvremenoj gastronomiji, kvaliteta je očekivana – ono što stvara razliku je doživljaj koji ostaje s vama.

 

Put do okusa Krka donosi atraktivne jelovnike!

Promotivnoj akciji Travel to Taste Krk 2025 pridružili su se Kušaona Magriž, Kuća Krčkog pršuta, Oliva Grill Ježevac, Konoba Pod prevolt, Restoran Oliva, Konoba Pud Brest, Trattoria Glavotok, Restoran Harbour, Volsonis, Restoran Marina Blue, Restoran Portella i Fidel from the Sea.

Na njihovim jelovnicima pronaći ćete gastronomske delicije napravljene od izvornih krčkih sastojaka, pa tako već ovoga proljeća možete uživati u janjećem gulašu sa šurlicama, šurlicama s otočnim biljem i pršutom, kvarnerskim škampima, divljim šparogama ili krčkim pršutom i tartufima, fileu kovača u umaku od vrbničke žlahtine, krčkom tanjuru s otočnim sirevima i pršutom, janjetini ispod peke te brojnim ribljim i mesnim specijalitetima.

Za one željne posebnih kombinacija, tu su medaljoni od jelena lopatara u umaku od smokava s prženim njokima, pizza s mesom divljači, aromatizirana rolana janjetina, carpaccio od jadranske tune, hobotnica na salatu s kuhanim slanutkom i ukiseljenim kaparima, ali i druga kreativna jela koja spajaju otočno nasljeđe s modernim pristupima kuhinji.

Naravno, i za ljubitelje slatkoga naši ugostitelji pripremili su prave poslastice – presnac s kremastim umakom od žlahtine, palačinke sa skutom, crostate od jabuka i džema od smokava, kao i deserte od suhih smokava u prošeku s kremom od sira.

KONOBA POD PREVOLT
Milohnići 16, Krk
Tel: +385 91 796 4650

KONOBA PUD BREST
Milohnići 54, 51500 Krk
Tel: +385 91 186 2111

KUĆA KRČKOG PRŠUTA
Bok od Brozića 40, Vrh, Krk
Tel: +385 98 912 9274

KUŠAONA MAGRIŽ
Lakmartin 40, Kornić
Tel: +385 98 925 1625

OLIVA GRILL JEŽEVAC
Plavnička 37, Krk
Tel: +385 99 483 1256

RESTORAN HARBOUR
Lukobran 2, Krk
Tel: +385 51 499 049

RESTORAN MARINA BLUE
Obala Hrvatske mornarice 8, Krk
Tel: +385 99 209 0569

RESTORAN OLIVA
Narodnog preporoda 80, Krk
Tel: +385 99 523 9833

RESTORAN PORTELLA
Nadbiskupa Alojzija Stepinca 8, Krk
Tel: +385 98 173 6666

TRATTORIA GLAVOTOK
Glavotok 4, Krk
Tel: +385 91 600 9914

VOLSONIS
Vela placa 8, Krk
Tel: +385 51 880 249

FIDEL FROM THE SEA (od 17.5.2025.)
Ul. Stjepana Radića 2c, Krk
Tel: +385 91 200 3162