Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT

u Međimurju 13. listopada 2016.

Teme skupa: Čvarci i krvavice; Meso iz tiblice; Međimurske juhe; Mistični okusi Međimujra

Organizatori: Abisal s Klubom Gastronaut, TZ Međimurje,
restorani: Mamica, Mala hiža, Međimurski dvor s Etno-art travel

11.00 h restoran Mamica – vlasnica restorana Sandra Nedeljko će nam demonstrirati kako se peku čvarci i kako se rade krvavice te pripremiti degustaciju specijaliteta kolinja uz vina Belović i Lovrec.

13.30 h odlazak na Dravu, tema: turistička tura „Ispiranje zlata“.

17.00 h restoran Mala hiža – vlasnik restorana Branko Tomašić i njegova obitelj će ispričati priču o Mesu z tiblice, Međimurskim juhama i jesenjim specijalitetima uz vina Dvanajščak - Kozol i Štampar .

18.45 h Kulinarska radionica Etno Art Chef - restoran  Međimurski dvori   

U novo uređenoj  Kulinarskoj radionici Etno Art Chef agencije za destinacijski menadžment Etno-art travel  zajednički ćemo se oprobati u pripremi međimurskih specijaliteta trganca, zlevanke, tijesta za štrukle i štrukle s tikvama uz vina Kocijan.

Marijan Martinjaš, sa svojim timom u Međimurskim dvorima, priprema večeru na temu Mistični okusi Međimurja:

Pozojov tanjur - Meso z tiblice, dimljeni juneći jezici, sir turoš, domaći dimljeni sirs bučinim košticama uz Horu 2015. PZ Svirče

Kugačova krem juha od vrganja uz Bogdanušu 2015. PZ Svirče

Pikačovi špikači od telećeg pečenja sa šiškrlinima
(u umaku od vrhnja i crvene horgoške paprike s valjušcima od kukuruznog brašna i krumpira)

Zvončarsko kiselje od svježeg sezonskog povrća

Pozojovi hlebeki z naše pećnice uz Pošip 2015. PZ Svirče

Patuljčekova pečena raca s nadjevom od hajdinske kaše i guščje jetre uz Plavac Reserva 2010. PZ Svirče

Vilinsko slatkovje: Međimurska gibanica uz Prošek, PZ Svirče.

Organizatori zadržavaju pravo manjih promjena programa.

Sponzori kluba Gastronaut: