PUNJENA ŠTRUCA (Glavno jelo)

Specijalitet Austrijske kuhinje

Sastojci:

750 g miješanog mljevenog mesa (3/4 govedine i 1/4 svinjetine)
1 luk
1 kom svinjske crijevne opne
3 jaja
krušne mrvice
mažuran
peršin
majčina dušica
muškatni oraščić
maslinovo ulje
salata i povrće kuhano na pari (kao prilog)
temeljac od povrća

Upute za pripremanje:

Opnu namočite u mlakoj vodi 15 minuta. 2 jaja kuhajte 7 minuta u kipućoj vodi.
U zdjeli izradite meso, umućeno jaje, usitnjeni luk i začinsko bilje, šaku mrvica, prstohvat soli i prstohvat ribanog muškatnog oraščića. Ocijedite crijevnu opnu i raširite je. Pokrijte je nadjevom, poravnajte i na sredinu složite tvrdo kuhana jaja.
Smotajte meso u roladu koju ćete povezati kuhinjskim koncem i stavite je u vatrostalnu posudu, prelijte s 3-4 kutlače temeljca, pa pecite u pećnici na 180°C sat vremena, povremeno podlijevajući sokom od pečenja. Meso jednom okrenite kako bi i s druge strane dobilo lijepu boju.
Jednom pečeno, meso ostavite da počiva 10 minuta, uklonite konac, narežite na ploške i poslužite uz salatu i povrće kuhano na pari.