KIRNJA U UMAKU (Glavno jelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

6-700 g – 5 fileta kirnje
svježi peršin (za garniranje)

Za prilog:
pečeno povrće (patlidžan, paprika, rajčica, tikvice, itd.)

Za umak:
4-5 inćuna
ukiseljene kapare
100 g krušnih mrvica
suho bijelo vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Da biste napravili umak, inćune očistite, operite i narežite u filete, koje ćete usitniti zajedno s 2 žlice ocijeđenih kapara.
Usitnjene inćune i kapare pirjajte na 3-4 žlice ulja, dodajte krušne mrvice i pirjajte na jakoj vatri, podlijevajući s malo vina, posolite i popaprite.
Filete kirnje posolite i popaprite, začinite maslinovim uljem, i pecite 5 minuta sa svake strane na grilu ili u pećnici.
Kirnju poslužite prelivenu mrvicama, posutu usitnjenim peršinom, s prilogom od pečenog povrća.