KRUH SA SUŠENIM VOĆEM (Desert)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

14 dag šećera u prahu
4 jaja
14 dag
raznog voća (smokve, datulje, grožđice, orasi kotonjada)
1 žlica brašna + 18 dag brašna
1 štapić čokolade

Upute za pripremanje:

Pjenasto se miješa 14 dag šećera u prahu sa 4 žumanca i doda 14 dag raznog suhog voća (smokava, datulja, grožđica, oraha, sira od dunja), a na koncu se doda žlica brašna, snijeg od 4 bjelanca i 18 dag brašna. Sve se dobro izmiješa, stavi u premazani oblik za dvopek. Razmekša se 1 štapić čokolade, izreže na kocke i stavi povrh smjese i peče u jakoj pećnici. Kad dobro zažuti, prekrije se čistim papirom i smanji vatra.