MAKARULI (Desert)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

za tijesto: jedno jaje, prstohvat soli, malo šećera, 0,5 kg brašna
za nadjev: 300 g badema, 100 g oraha,
600 g šećera, 50 g krušnih mrvica,
1 žličica kave, 1 vrećica šećera od vanilije, korica 2 limuna, 10 jaja, 250 g margarina,
šuplja tjestenina

Upute za pripremanje:

Zamijesimo vučeno tijesto. Pola kilograma šupljikave tjestenine skuhamo. Kalup zamastimo margarinom. Pokrijemo ga vučenim tijestom, te na njega slojevito slažemo nadjev, kuhanu tjesteninu, zalijemo bačenim (razmućenim) jajima i tako stepenasto slažemo dok se ne potroše svi sastojci. Pokrijemo ostatkom vučenog tijesta i pečemo 1 sat na temperaturi od 180°C. Iz kalupa vadimo ohlađeno i posipamo šećerom i sjeckanim bademima.