MEDITERANSKA KOMPOZICIJA OD TRI VRSTE RIBE (Glavno jelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
0,24 kg svježeg lososa
0,24 kg file od brancina
0,24 kg file od kovača
0,16 kg krumpira
0,12 kg šampinjona
0,2 l slatkog vrhnja
0,2 l umaka od rajčica
0,2 l Pesto umaka
0,2 l maslinova ulja
sol, papar

Upute za pripremanje:

Sve vrste ribe narezati na četvrtine. Nasoliti ih i popapriti, te pržiti na tavici s maslinovim uljem. Za svaku od ove tri vrste svježe ribe rade se posebni umaci. Za losos se koristi umak od rajčica, za brancin - umak od prženih šampinjona, a za kovača - pesto umak.
Kao dekoracija koristi se prženi krumpir koji se slaže u sredini tanjura, a ribe se rasporede svaka na svojoj trečini prelivena svojim umakom.