Sastojci:
150 g svježih dagnji150 g svježih kunjki
100 g svježih kapelungi
100 g svježih kozica
40 g kolutića od lignji
5 cl bistre riblje juhe
50 ml pjenušca
5 cl konjaka
100 g domaće tjestenine
50 g maslaca
40 g krušnih mrvica
40 g peršinovog lista
češnjak
maslinovo ulje
sol
papar
šećer
Upute za pripremanje:
Miješane školjke u umaku od pjenušca i konjaka s domaćom tjesteninomNa zagrijanom maslinovom ulju popržimo na tanke kolutiće narezane lignje. Dodamo sve školjke i flambiramo konjakom. Kada se plamen od flambiranja ugasi, poklopimo posudu i pustimo da se školjke otvore. Dodamo svježe kozice i kratko pirjamo. Podlijemo pjenušcem i bistrom ribljom juhom te dodamo sjeckani češnjak i peršinov list. Okus dotjeramo sa soli, paprom i šećerom. Po potrebi zgusnemo krušnim mrvicama te pred kraj dodamo napola kuhanu tjesteninu i kockice ledenog maslaca.