Sastojci:
1,5 kg jastoga200 g kapule
500 g rajčice
1,5 dl maslinovog ulja
3,5 dl bijelog vina
2 režnja češnjaka
15 g peršina
1 peperoncino
500 g špageta
7 dl ribljeg temeljca
sol
mljeveni crni papar
Upute za pripremanje:
Jastoga prokuhamo 2 minute u slanoj vodi. Narežemo ga na komade. Na maslinovom ulju pirjamo nasjeckanu kapulu. Kad kapula zažuti dodamo nasjeckane rajčice, češnjaka, peršin, sol, papar i peperoncino. Podlijemo bijelim vinom. Kuhamo dok vino ispari. Dobiveni umak ispasiramo.
U ispasirani umak stavimo jastoga te ga kuhamo 25 minuta uz dodavanje ribljeg temeljca.
Špagete prokuhamo 3 minute u slanoj vodi te umiješamo u dobiveni umak. Propirjamo nekoliko minuta.
Pospemo peršinom i poslužimo.