Sastojci:
800 g srdelalimun
brašno
1 jaje i 1 žumanjak
krušne mrvice
peršin
bijelo suho vino
ulje za prženje
Upute za pripremanje:
Opranim srdelama odstranite glave i kosti te ih razdvojite na filete. U zdjelu stavite filete i 3 - 4 žlica ulja te nekoliko kapi limunovog soka, pola čaše bijelog vina, sol i papar te marinirajte 4 - 5 sati.Priredite rjeđu smjesu: dodajte istučenim jajima u zdjeli 4 - 5 žlica brašna. Ocijeđene srdele pustite nekoliko minuta u toj smjesi pa ih zatim uvaljajte u mrvice. Pohajte u puno vrelog ulja, ocijedite i osušite na kuhinjskom papiru te blago posolite. Poslužite toplo s puno kosanog peršina i limunom, prepečencem s maslacem i crvenim radićem.
Ovako pripremljene srdele su izvrsne i hladne, začinjene s malo kvalitetnog ulja i kapljicom octa.