RAVIOLI S JASTOGOM (Predjelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

za tijesto i punjenje:
300 g brašna
2 jaja
žličica soli
žlica tople vode
žlica maslinovog ulja
500 g kuhanog jastoga
2 žlice pasirane kuhane blitve
1 žlica pomidor šalše

za šug:
1 manja kapula
žlica kapara
2 dl vrhnja za kuhanje
sol
papar
parmezan

Upute za pripremanje:

Za tijesto trebamo spojiti brašno, jaja, sol, maslinovo uje, blitvu i vodu. Umijesimo u kompaktnu masu koja je meka i ne lijepi se. Umotamo u prozirnu foliju i stavimo u hladnjak oko 30 minuta. Za to vrijeme stavimo cijelog jastoga u kipuću vodu. Kuhamo ga oko 15 minuta. Ohlađenog jastoga očistimo i narežemo meso na sitne komade. Dodamo pomidor šalšu i zamiješamo.


Razvučemo tijesto na debljinu 0,5 cm. Sa okruglom modlom vadimo tijesto, na svaku polovicu stavimo žlicu nadjeva, preklopimo i vilicom stisnemo rubove. Raviole kuhamo u kipućoj posoljenoj vodi minut do dva, dok ne isplivaju na površinu.


Za umak sitno narezanu kapulu pirjamo s nasjeckanim kaparima. Dodamo sol i papar te zalijemo vrhnjem. Serviramo raviole na tanjur, prelijemo gotovim šugom i pospemo parmezanom.