Sastojci:
300 g riže500 g špinata
500 g blitve
2 jaja
mažuran
peršin
kozlac
majčina dušica
ribani Parmezan
60 g maslaca
Upute za pripremanje:
Očišćenu blitvu i špinat skuhajte u malo, jedva osoljene vode.Ocijeđeno povrće stisnite (osim 5-6 listova koje sačuvajte za ukras) i izmiksajte.
Rižu skuhajte tvrđe u slabo osoljenoj vodi pa ocijedite i preselite u posudu te prekinite kuhanje ulijevanjem hladne vode.
Začinite polovinom maslaca i punom šakom parmezana, primješajte stučena jaja, isjeckano povrće, oprane i narezane aromatične biljke. Namažite maslacem okrugli lim, na dno stavite cijele listove te napunite ostalim listovima koje dobro zagladite.
Premjestite taj lim u drugi koji je veći i dublji te napunite prstom vode.
Pokrijte aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 C te kuhajte četvrt sata.
Izvadite tortu iz kalupa i maštovito ukrasite te poslužite.