Sastojci:
2 skuše, 800 g8 - 10 inćuna
sok od 2 limuna
jedan limun za dekoraciju
2 režnja češnjaka
peršin
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Operite skuše u tekućoj vodi, odstranite utrobu, ogulite ih i narežite na 4 fileta.Marinirajte filete s 4 - 5 žlica ulja, soli, paprom i listom peršina, sokom od polovice limuna, okrećući ih s vremena na vrijeme da bi se ujednačeno aromatizirale.
Nakon 3 - 4 sata izvadite skuše, osušite ih i ispecite na žaru (živoj žeravici). Možete ih povremeno premazivati tekućinom iz marinade. U nedostatku pravog žara, ispecite ih u pećnici na grilu.
Operite inćune u hladnoj tekućoj vodi, odstranite glave i kosti te ih sitno izrežite.
Požutite sitno sjeckani češnjak na 3 - 4 žlice ulja. Dodajte inćune i lagano pirjajte na ulju pa ugasite vatru i dodajte sjeckani peršin. Polijte preostalim limunovim sokom i zgusnite umak lagano miješajući.
Složite filete na tanjur, prelijte ih umakom i poslužite s kriškama limuna.