Sastojci:
800 g inćuna100 g fileta od oslića
100 g sira Pekorelo,
8 jaja
brašno
krušne mrvice
limun
peršin
ulje za prženje
Upute za pripremanje:
Dobro operite vezicu peršina, osušite i sitno isjeckajte. Narežite oslića na filete, a sir na komadiće. Očistite inćune (kupljene nešto veće) i operite pod mlazom hladne vode, odstranite glave i kosti te ih otvorite kao knjigu, ne razdvajajući filete. Nadjenite inćune komadićem oslića, sira, malo soli i malo sjeckanog peršina pa zatvorite. U zdjeli umutite jaja s 3 - 4 žlice brašna. Umočite inćune u tu žitku smjesu, ostavite trenutak, izvadite i uvaljajte u mrvice. Pržite ih u puno ulja (ne sve odjednom) pa izvadite kad pozlate. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru, posolite veoma malo i poslužite tople, dodajte peršin i ukrasite kriškama limuna.