Sastojci:
4 odreska svježe tune, svaki od 200 g (ili veći komad, težine otprilike 800 g)2 limuna (i za garniranje)
peršin (za garniranje)
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Odreske tune uronite u hladnu vodu da ispuste suvišnu krv. Bolje je da odreske ne gulite.Odreske posušite i složite u zdjelu, gdje ćete ih lagano poškropiti octom i okrenuti ih nakon 5 minuta.
Nakon daljnjih 5 minuta, odreske osušite i stavite u drugu zdjelu, začinite ih solju i uljem – nemojte pretjerati – i ostavite da počivaju sat vremena na hladnom mjestu, povremeno ih okrećući.
Odreske pecite na žaru na umjerenoj temperaturi, otprilike 5 minuta sa svake strane.
Poslužite odreske začinjene s još malo ulja i nekoliko kapi limunovog soka, ukrašene ploškicama limuna i listićima peršina.